Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Voli učiti

Preskočio školske obveze u stilu: Zabio na Old Traffordu, ušao u zemlju snova pa se vratio na test

16-godišnji Luke Matheson zauvijek će pamtiti 25. rujna. Tada je preskočio školske obveze u stilu i postigao pogodak za svoj Rochdale na Old Traffordu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umjesto da se u srijedu uputi u srednju školu, talentirani desni bek Rochdalea Luke Matheson dobio je dopuštenje da može otići na utakmicu s Manchester Unitedom u trećem kolu Liga kupa.

Matheson je krenuo u prvih 11 Rochdalea i dočekao svojih pet minuta slave zabivši za 1:1 na Old Traffordu. Rochdale je na kraju ispao nakon jedanaesteraca, ali tinejdžer je te večeri bio u zemlji snova.

''To je poseban trenutak. Ostvarenje sna za svakoga'', rekao je blistavim osmijehom 16-godišnji Matheson.

''Siguran sam da svi sanjaju postići pogodak na stadionu poput Old Trafforda, povijesnom mjestu. Da nije bilo utakmice, danas bih bio u školi. U četvrtak idem to nadoknaditi kad imamo slobodan dan. Imam test iz psihologije'', dodao je tinejdžer Rochdalea.

gol expired Ludnica u Engleskoj: Šokirana tri prvoligaša, West Ham primio četiri komada od trećeligaša! divider

Matheson inače voli učiti, za razliku od mnogih nogometaša.

''Obrazovanje je nešto što mi se jako sviđa. Volim učiti. Rochdale i škola puni su potpore za mene. To je ono što želim raditi. Nogomet nije garancija, nikad ne znate što će se dogoditi. Mogli biste biti najbolji igrač na svijetu, ali sve je moguće. Želim imati taj rezervni plan za svaki slučaj'', objasnio je mladi bek Rochdalea.

Zanimljivo da je Matheson odrastao u Manchesteru, ali je navijač Norwicha poput svog oca. Mediji su već izvijestili da su ManUtd i Liverpool zainteresirani za njega, ali Rochdale i završetak škole trenutačno su njegov fokus.

''Znate, imam samo 16 godina, nikad ne znate. Nadam se da ću imati dugu igračku karijeru. Za koga to, ne znam. Radujem se tome što donosi budućnost'', zaključio je nadareni Englez.

Rodrygo Goes (Foto: AFP) Tinejdžerska senzacija oduševila Madrid: U prvom dodiru ispisao povijest, podsjetio na "pravog" Ronalda divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider