Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
debi za pamćenje

Tinejdžerska senzacija oduševila Madrid: U prvom dodiru ispisao povijest, podsjetio na "pravog" Ronalda

Sjajan debi mladog Brazilca podsjetio je na prvu utakmicu za Real njegova slavnog sunarodnjaka...

Rodrygo Goes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ronaldo Luis Nazario de Lima debitirao je za Real 2002. godine protiv Alavesa i odmah pokazao Santiago Bernabeuu o kakvom se "monstrumu" radi – trebale su mu samo 62 sekunde da zabije prvi gol za novi klub. Oko sedam minuta kasnije dodao je i drugi te bacio tribine u trans.

Negdje u to vrijeme svoje prve korake – ne nogometne, nego doslovno prve korake – radio je njegov tek jednogodišnji sunarodnjak Rodrygo Goes. Vjerojatno je tada malo tko mogao očekivati da će 17 godina kasnije baš on podsjetiti na debi za pamćenje svog slavnog sunarodnjaka.

Carles Puyol sa suprugom Vanessom Lorenzo (Foto: AFP) Legenda Barce odbila Bartomeuovu ponudu i rastužila navijače: I Messi smatra da je ''bio idealan'' divider

Goes je ušao u igru u 71. minuti, a trebale su mu samo 93 sekunde za gol u debiju za Realovu prvu momčad. Casemiro je poslao dijagonalu, a Rodrygo sjajno primio loptu, stvorio si prostor za udarac i svladao vratara Osasune udarcem u dalji kut - bio je to njegov prvi kontakt s loptom na utakmici.

Ronaldove 62 sekunde ostale su Realov rekord za najbrži prvi gol u Primeri, ali Rodrygu sada pripada respektabilno drugo mjesto na vječnoj ljestvici.

Vinicius objasnio zašto je briznuo u plač nakon gola

Rodrygo je tako postao i prvi igrač rođen nakon 2000. koji je zabio za Real; bio je to gol za 2:0 i potvrdu pobjede, nakon što je prvi pogodak zabio 19-godišnji Vinicius Junior, još jedan Brazilac rođen na prijelazu stoljeća, točno ''na granici'' 2000. godine. 

Vinicius je nakon sjajnog udarca u dalji kut briznuo u plač; zbog slabijih izvedbi u zadnje vrijeme često su ga pratili i zvižduci s tribina, pa je gol došao kao veliko olakšanje. 

Inter slavi (Foto: AFP) Inter pobijedio Lazio i vratio se na vrh, Pašalić asistirao u rušenju Rome na Olimpicu divider

''Imali su pravo zviždati, nisam igrao dobro, ali napokon je stigao gol o kojem sam sanjao. Bio sam uzbuđen jer mi je trebalo vremena da uhvatim formu, nisam bio sretan kao prošle sezone'', objasnio je svoju reakciju Vinicius.

Nakon sjajne izvedbe španjolski mediji puni su pohvala za Realov tinejdžerski brazilski dvojac. Piše se o ritmu sambe na Santiago Bernabeuu, zasad se čini da je Real napravio dobar posao kada je izdvojio ukupno 90 milijuna eura (za svakog po 45) za dvojac brazilskih tinejdžera. Vidjet ćemo hoće li ih Zinedine Zidane poslati na teren i na puno većoj pozornici – u subotnjem gradskom derbiju protiv Atletica (21:00).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider