Od početka mjeseca Josep Maria Bartomeu pokušava uvjeriti legendu Barcelone da nakon ostavke Pepa Segura preuzme njegovu funkciju sportskog direktora.

''Nadam se da ćemo postići dobar dogovor jer on je jako dobro upoznat s našim nogometom i organizacijskim okruženjem'', izjavio je glavni izvršni direktor.

Bartomeu je time htio ojačati sportski odjel, koji vode Ramon Planes i Eric Abidal, povijesnom ličnosti kluba koja je zapravo već bila u tom odjelu. Puyol je bio pomoćnik Andonija Zubizarrete, a nakon odlaska u siječnju 2015., također je odlučio napustiti to mjesto nakon tri mjeseca na dužnosti.
Želja kluba je bio njegov dolazak, što je podržao i kapetan Lionel Messi.

''Puyol bi bio idealan za tu poziciju. Ne znam sviđa li mu se ili ne, jer nisam razgovarao s njim. No kao imidž i zbog onoga što je bio kao igrač i što znači za ovaj klub, bio bi vrlo dobar izbor'', kazao je Argentinac.

''Posljednjih tjedana objavljene su različite informacije o mojoj mogućoj funkciji u Barceloni kao sportskog direktora. Zbog toga se osjećam dužnim komentirati cijelu situaciju. Nakon mnogo razmišljanja odlučio sam ne prihvatiti ponudu kluba. To nije bila laka odluka jer uvijek sam govorio da bih se želio vratiti onome što smatram svojim domom, ali razni osobni projekti u koje sam uključen spriječili bi me da budem predan poziciji koja to zaslužuje. Želio bih se zahvaliti klubu na ukazanom povjerenju nudeći mi poziciju s toliko odgovornosti'', objavio je Puyol na društvenim mrežama.