Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kinezi pobijedili

Navijači jako ljutiti: El Clasico na Camp Nouu prvi put u povijesti u ovom terminu

Barcelona dočekuje Real Madrid u 10. kolu La Lige...

Ivan Rakitić i Jordi Alba slave pogodak protiv Reala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Od prije se zna da će se prvi El Clasico sezone igrati u 10. kolu La Lige na Camp Nouu. Danas je određen točan datum i satnica.

Vodstvo La Lige je odlučilo da se najveći derbi španjolskog prvenstva igra u subotu, 26. listopada, i to s početkom u 13 sati. Najspektakularnija klupska nogometna poslastica igrat će se na Camp Nouu prvi put u povijesti u 13 sati. U Madridu se već jednom igralo u terminu ručka, 23. prosinca 2017.

Luka Modrić i Zinedine Zidane (Foto: AFP) Što stoji iza Realovih želja da Modrić ne igra za Vatrene? "Moguća je kombinacija i dogovor" divider

U Španjolskoj to nije uobičajeno kao, primjerice, u Engleskoj. Naprotiv, to je još uvijek novost kojoj se žestoko opiru i navijači i treneri i igrači. Očito je da se izašlo u susret dalekoistočnim tržištima, prije svih kineskom, gdje je La Liga u velikoj ekspanziji.

Barcelona - Real u 13 sati, navijači ljutiti

Nogometaši španjolskih klubova ne jednom su istakli da im se ne sviđa igrati u tom terminu, no morat će se naviknuti, jednako kao i domaći navijači kojima taj termin nikako ne paše. Španjolski ljubitelji nogometa žestoko protestiraju na društvenim mrežama.

Lionel Messi (Foto: AFP) FIFA šokirala hrvatskog trenera: Njegove bodove dali Messiju iako nije glasao za njega divider

Zna se da da Španjolci kasno izlaze i da im radni dan započinje kasnije nego ostatku Europe. Međutim, televizijska prava donose goleme zaradu nogometnim klubovima, a plaće nogometaša sve su veće. Lako je zbrojiti dva i dva. Nova je opet pobijedio.

U posljednjem okršaju velikih rivala na Camp Nouu Real je potučen do nogu. Barcelona je slavila s 5:1, a Luis Suarez postigao je hat-trick. Nakon utakmice Florentino Perez uručio je otpusno pismo Julenu Lopeteguiju.

gol expired Hajduk uz dosta muke izbacio Mladost iz Petrinje, 10 golova na utakmici Jadrana i Intera divider

Naslijedio ga je Santiago Solari, no ni on nije predugo izdržao. Početkom ožujka na klupu Reala vratio se Zinedine Zidane kojem se posljednjih dana opasno tresla stolica.

Kriza velikana

Nakon nekoliko loših rezultata i teškog poraza u Parizu, Zidane je izvukao situaciju pobjedom u Sevilli. Zasad je preživio, no tko zna što će biti do gostovanja u Barceloni.

gol expired Poljud će biti krcat: Planule ulaznice za utakmicu Hrvatska - Mađarska! divider

Situacija u redovima Barcelone još je lošija nego u Realu. Katalonci su u šest ligaških susreta upisali tek tri pobjede, dva poraza i jedan remi. Sinoć su uspjeli pobijediti Villarreal na svojem stadionu i malo poboljšati situaciju, no Lionel Messi opet se ozlijedio i zabrinuo Ernesta Valverdea, koji također opasno živi.

Prema prvim prognozama, Messi je lakše ozlijedio aduktor i propustit će najmanju jednu utakmicu. Upitan je njegov nastup protiv Intera u Ligi prvaka.

Modrić se vraća

Real večeras u La Ligi dočekuje Osasunu, a u subotu ga očekuje derbi s Atleticom na Wanda Metropolitanu. Luka Modrić mogao bi biti sprema za veliki gradski okršaj. Hrvatski veznjak vratio se treninzima i čini se da je sanirao ozljedu aduktura desne noge.

Luka Modrić i Zlatko Dalić (Photo: Davor Javorovic/PIXSELL) Dobra i loša vijest iz Madrida: Modrić i Dalić pod velikim pritiskom, nameće se opcija za Mađarsku i Wales divider

Bitno je istaći da će Real imati dan odmora više u odnosu na Barcelonu uoči El Clasica. Real gostuje kod Galatasaraya u Ligi prvaka 22. listopada, a Barcelona dan poslije kod Slavije u Pragu.

Za obje momčadi to će vjerojatno biti važne utakmice budući da nisu najbolje startali u Ligi prvaka i lako je moguće da će im trebati bodovi za plasman u drugi krug.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider