Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"ništa ne prepuštaju slučaju"

Što stoji iza Realovih želja da Modrić ne igra za Vatrene? "Moguća je kombinacija i dogovor"

Kapetan Vatrenih Luka Modrić trebao bi biti spreman za susret s Mađarskom, ali Real ima drugačije želje i planove.

Luka Modrić i Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Luka Modrić bit će spreman povesti Vatrene protiv Mađarske i Walesa. Vijest je to s početka tjedna koja obradovala sve navijače Hrvatske nakon što se kapetan reprezentacije priključio treninzima svog Reala nakon dvotjedne stanke.

"Počet ću trenirati s momčadi i vidjet ću kad me trener želi staviti u igru", rekao je Modrić.

A onda problemi, jer španjolski mediji javljaju da je Real tražio od Modrića da otkaže dolazak u reprezentaciju za utakmice s Mađarskom i Walesom.

"Klub ne može prisiliti igrača da ne igra"

Ivica Medo, kolumnist GOL.hr-a, ističe: odluka je ipak na Luki Modriću...

"Klub ne može prisiliti igrača da ne igra. Ne postoji taj način, nego igrač mora pristati na sugestije kluba", rekao je Medo.

Lionel Messi (Foto: AFP) FIFA šokirala hrvatskog trenera: Njegove bodove dali Messiju iako nije glasao za njega divider

"A treba uzeti u obzir da je ovo krizna situacija za Real, ovaj mjesec barem. Bez Luke su ušli u vrlo važne utakmice, pogotovo za Zidanea kojem se stolica ozbiljno zatresla. Tako da, sve su tu opcije otvorene, osim jedne, nije moguće da mu postave neki ultimatum ili-ili."

Mi smo, naravno, i oko ovog potencijalnog problema za reprezentaciju kontaktirali izbornika Dalića, no on nam je u jednom kratkom telefonskom razgovoru poručio kako ne želi ništa službeno komentirati jer na tu temu još nije razgovarao s kapetanom Modrićem i to može biti samo pozitivna stvar, jer da doista postoji problem na relaciji Modrić - Real Madrid - hrvatska reprezentacija, Luka bi to već prijavio izborniku Daliću.

"Real ništa ne prepušta slučaju"

Zbog toga mnogi su skloni vjerovati da je ovo samo pokušaj Reala da se opravda pred svojim navijačima po principu "ozljedi li se Luka opet na reprezentaciji, mi smo svoje učinili".

Luka Modrić i Zlatko Dalić (Photo: Davor Javorovic/PIXSELL) Dobra i loša vijest iz Madrida: Modrić i Dalić pod velikim pritiskom, nameće se opcija za Mađarsku i Wales divider

"Naravno, da. Real ima jaku PR službu i oni ne prepuštaju ništa slučaju, sve se opcije uzimaju u obzir. Mislim da je moguća kombinacija da se dogovore izbornik, Modrić i Real da Luka igra u Splitu od prve minute i pretpostavljam da će to Hrvatska pobijediti, a onda da ne igra ili da bude na klupi protiv Walesa, pa eventualno da uđe ako bude baš morao."

Tako je ipak mnogo izglednije da će najbolji hrvatski nogometaš predvoditi Vatrene u predstojećem reprezentativnom ciklusu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider