Lionel Messi proglašen je najboljim igračem svijeta za 2019. godinu u Fifinu izboru The Best. Argentinac je slavio ispred Virgila Van Dijka i Cristiana Ronalda.

Glasali su izbornici, kapetani, novinari i navijači; svaki glasač bira trojicu igrača koji dobiju pet, tri ili jedan bod.

Nakon izbora pojavila se sumnja u točnost rezultata u koju je uključen hrvatski trener i izbornik Sudana Zdravko Logarušić. On se portalu Al Arabya požalio da je FIFA promijenila njegove glasove u konačnom izboru.

Logarušić je dao pet bodova Mohamedu Salahu, tri Sadiju Maneu i jedan Kylianu Mbappeu. Međutim, na Fifinu popisu osvanula je drugačija podjela bodova: pet bodova za Messija, tri za Van Dijka i jedan za Manea.

"Fotografirao sam papir koji sam potpisao s tajnikom Sudanskog nogometnog saveza. Ne znam što se dalje dogodilo", rekao je Logarušić Al Arabyiji, a priložio je i dokazne fotografije koje se šire Twitterom.

Nije ovo toliko neobična situacija, i ranije su se glasači znali žaliti zbog sličnih situacija. Moguće je da je pitanju samo slučajna pogreška, ali zasigurno se radi o dobrom argumentu za one koji vjeruju, ili barem sumnjaju, da FIFA manipulira ovakvim izborima.