Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ispred Van Dijka i Ronalda

Lionel Messi dobitnik FIFA-ine nagrade The Best za 2019. godinu!

U milanskom Teatru alla Scala održana je dodjela nagrade The Best u organizaciji FIFA-e.

Galerija Ronaldo, Messi i Van Dijk (Foto: AFP) Lionel Messi (Foto: AFP) Lionel Messi i Gianni Infantino (Foto: AFP) +1 Lionel Messi (Foto: AFP)

Najbolji nogometaš svijeta za 2019. godinu je Lionel Messi! Argentinski čarobnjak proglašen je najboljim ispred Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda koji su mu bili konkurenti i dobio je nagradu The Best. Messi je dobio 46 glasova, Van Dijk 38, a Ronaldo 36.

Iako je glavni kandidat za osvajanje nagrade, nakon što je s Liverpoolom osvojio Ligu prvaka, bio Van Dijk, a svoju računicu imao je i Ronaldo koji je s reprezentacijom Portugala uzeo Ligu nacija, prestižni individualni trofej ipak je završio u rukama Lionela Messija.

Ovo je bio četvrti izbor najboljih nogometaša i nogometašica svijeta kojega je samostalno organizirala FIFA, a 32-godišnji Argentinac je po prvi put ponio trofej. Prve dvije nagrade osvojio je Portugalac Cristiano Ronaldo, dok je prošle sezone za najboljeg igrača svijeta proglašen Luka Modrić.

Novo veliko priznanje za hrvatskog kapetana: Modrić u momčadi godine! Luka Modrić (Foto: AFP) Modrić u idealnoj momčadi 2019. godini (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) +1 Luka Modrić s obitelji (Foto: AFP)

Klopp najbolji trener

Za najboljeg trenera proglašen je menadžer europskog prvaka Liverpoola Jurgen Klopp, a za najbolju trenericu izbornica svjetskih prvakinja SAD-a Jill Ellis.

Nagradu za fair-play dobio je menadžer Leeds Uniteda Marcelo Bielsa, jer je naredio svojim igračima da puste pogodak svom protivniku nakon što su oni postigli gol dok je protivnički igrač ozlijeđen ležao na travnjaku.

Silvia i Nickollas Grecco dobili su nagradu za najbolje navijače. Silvia vodi svog slijepog sina Nickollasa na utakmice Palmeirasa i tumači mu što se događa na terenu čime mu popravlja raspoloženje.

Nagradu Ferenc Puskas za najbolji pogodak sezone dobio je mladi Mađar Daniel Zsori za sjajan pogodak škaricama u dresu Debrecena.

Obitelji Modrić i Boban pozirale na velikoj svečanosti: Tko vam je bolje ispao? Luka Modrić s obitelji (Foto: AFP) Zvonimir Boban s obitelji (Foto: AFP) Luka Modrić s obitelji (Foto: AFP) +2 Luka Modrić s obitelji (Foto: AFP)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider