Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo odigrao prljavo

Otkriveno za koga su glasali Modrić i Dalić: Izbornik posebno iznenadio...

Poznato je kako su u glasanju za nagradu The Best glasali kapetani i izbornici reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U glasanju za nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u 2019. godini (The Best), koju je sinoć dobio Lionel Messi, sudjelovali su i kapetani i izbornici svih reprezentacija pod okriljem FIFA-e.

Tako se zna i kome su svoj glas dali hrvatski izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.

Svi su dodjeljivali po pet bodova prvoplasiranom, drugi je dobivao po tri, a treći po jedan bod.

Dalić je iznenadio svojim odabirom jer njemu najbolji nije bio bio Lionel Messi ni Virgil van Dijk ni Cristiano Ronaldo, već - Mohamed Salah. Iza Egipćanina je svrstao Ronalda, a na treću poziciju Edena Hazarda, što znači da, prema Daliću, ni Messi ni Van Dijk nisu bili među tri najbolja svjetska nogometaša ove godine.

Modriću je pak broj jedan Ronaldo, na drugom je mjestu Hazard, a na trećem Messi.

Cristiano Ronaldo (Foto: Instagram) Ronaldo nije ni došao na dodjelu, u stilu filozofa prokomentirao je Messijev trijumf divider

Ronaldu ni Messi ni Van Dijk nisu među tri najbolja

Zanimljivo je pogledati kako su glasala i trojica koja su ušla u uži izbor.

Cristiano Ronaldo svim se silama trudio da baš on bude izabran pa mu ego nije dopustio da ni Messija ni Van Dijka uvrsti među tri najbolja. Na prvo je mjesto stavio svog suigrača iz Juventusa Matthijsa de Ligta, na drugo Frenkieja de Jonga iz Barcelone, a na treće Kyliana Mbappea.

Messi je ispao kudikamo korektniji. Njemu je broj jedan Sadio Mane, drugi je Ronaldo, a treći De Jong.

Virgil van Dijk najboljim je proglasio Messija, ispred svojih suigrača iz Liverpoola Salaha i Manea...

Novinari za Van Dijka

Nagradu FIFA Best ove sezone osvojio je Lionel Messi koji je ukupno osvojio 379 bodova u izboru kapetana, 377 u izboru izbornika, 364 u izboru predstavnika medija te čak 1359228 glasova navijača.

Drugo mjesto u FIFA-inu izboru osvojio je Van Dijk koji je dobio 289 bodova u izboru kapetana, 337 u izboru izbornika, 462 u izboru predstavnika medija i 704235 glasova navijača, dok je Cristiano Ronaldo završio na trećem mjestu sa 307 bodova u izboru kapetana, 330 u izboru izbornika, 264 u izboru predstavnika medija i 962919 glasova navijača.

Obitelji Modrić i Boban pozirale na velikoj svečanosti: Tko vam je bolje ispao? Luka Modrić s obitelji (Foto: AFP) Zvonimir Boban s obitelji (Foto: AFP) Luka Modrić s obitelji (Foto: AFP) +2 Luka Modrić s obitelji (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider