Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kraljevi prvi na ljestvici

Real srušio Osasunu na krilima mladih snaga: Talentirani Brazilac lijepo zabio u debiju

Real je unatoč slabom startu sezone izbio na vrh Primere.

Real slavi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Real Madrida svladali su Osasunu s 2:0 (1:0) u utakmici 6. kola španjolskog prvenstva, odigranoj u srijedu na stadionu Santiago Bernabeu, te su sa 14 bodova izbili na vrh ljestvice, s bodom više od gradskog rivala Atletica koji je s 2:0 (1:0) slavio kod Mallorce.

Realu su četvrtu ovosezonsku pobjedu donijeli brazilski tinejdžeri. Devetnaestogodišnji Junior Vinicius je pogodio u 36. minuti za vodstvo, a 18-godišnji Rodrygo, koji je zamijenio sunarodnjaka u 71. minuti, postigao je svoj premijerni pogodak za Kraljevski klub u prvom dodiru s loptom.

Postigao je Real još jedan pogodak, ali je VAR srbijanskom napadaču Luki Joviću ''ukrao'' prvijenac u dresu madridskog kluba, zbog toga što je za dužinu stopala bio u zaleđu.

Ivan Rakitić i Jordi Alba slave pogodak protiv Reala (Foto: AFP) Navijači jako ljutiti: El Clasico na Camp Nouu prvi put u povijesti u ovom terminu divider

Luke Modrića zbog ozljede nije bilo u sastavu Reala, ali je uoči dvoboja izašao na teren s nedavnom primljenom nagradom za najbolju momčad u izboru FIFA-e, uz također nagrađene suigrače Sergija Ramosa, Marcela i Edena Hazarda.

Atletico Madrid je s istovjetnih 2:0 slavio kod Mallorce, a strijelci su bili Diego Costa (26) i Portugalac Joao Felix (64), čiji je udarac odbijen od braniča Mallorce,a lopta je još udarila u vratnicu i završila u mreži. Atletico ima 13 bodova, jedan manje od Reala.

Daniel Cormier i Stipe Miočić (Foto: GOL.hr) Kuha se treća borba Miočića i Cormiera: "Stipe mu vraća uslugu, Cormier je zaslužan za titulu" divider

Athletic Bilbao je odigrao samo 1:1 kod Leganesa i ostao na trećem mjestu sa 12 bodova iza madridskog dvojca.

Najefikasniju utakmicu odigrali su Valencia i Getafe. Šišmiši su na svojoj Mestalli vodili s 3:1, ali su gosti s dva pogotka u razmaku od tri minute došli do boda. U sučevom dodatku je Getafe postigao i pogodak za pobjedu, ali je VAR presudio da je golu prethodilo zaleđe.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider