FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
odgodio mirovinu

Kuha se treća borba Miočića i Cormiera: "Stipe mu vraća uslugu, Cormier je zaslužan za titulu"

U idućih pet mjeseci, prema svemu sudeći, gledat ćemo još jednu borbu između Miočića i Cormiera. Iako se nakon Miočićeve pobjede u kolovozu pričalo kako Cormier odlazi u mirovinu, 40-ogodišnjak se predomislio i ipak želi još jednu borbu za kraj. I to samo protiv Stipe Miočića.

Daniel Cormier i Stipe Miočić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Borbom u kolovozu Stipe Miočić vratio je pojas prvaka teške kategorije pobjedom protiv Daniela Cormiera. Sada je sigurno, UFC priprema trilogiju.

"Borit ću se ponovno protiv tog tipa i odradit ću to na pravi način. Mislim da će dobar pristup biti dovoljan da završim s podignutom rukom. Pobijedio ili izgubio, nakon te borbe sam gotov. To će biti posljednji put da će moja noga zakoračiti u oktogon. No, to mora biti Stipe, nitko drugi me ne zanima. UFC želi odraditi to i mislim kako se radi o fantastičnoj borbi."

Ako je nakon borbe Cormier bio sklon odlasku u penziju, ipak se predomislio.

"Trilogija s Cormierom je odlična borba za mene"

"S 40 godina na leđima i raznim mogućnostima koje mi s nude, moram hladne glave razgovarati s suprugom i odlučiti što dalje."

Ivan Rakitić i Jordi Alba slave pogodak protiv Reala (Foto: AFP) Navijači jako ljutiti: El Clasico na Camp Nouu prvi put u povijesti u ovom terminu divider

Miočić se, već uobičajeno, nije eksponirao nakon ponovnog osvajanja pojasa. Povukao se i provodio vrijeme s obitelji, a prijedlog 40-ogodišnjeg Cormiera je prihvatio.

"Ja želim bilo koga. Oduvijek sam bio takav i koga god stave pred mene, ja ću se s njim boriti. Trilogija s Cormierom je odlična borba za mene. Ngannnou je isto dobar izbor, izgleda izvrsno u zadnje vrijeme. Slušajte, svi vole tešku kategoriju i gledati velike dečke kako se tuku, stoga nije me briga tko će to biti."

Lionel Messi (Foto: AFP) FIFA šokirala hrvatskog trenera: Njegove bodove dali Messiju iako nije glasao za njega divider

Miočić je tako na neki način vratio uslugu Cormijeu koji ga se sjetio kada ostali nisu.

"Cormier je zaslužan za tu titulu, a Stipe mu sada vraća uslugu''

"Zato što je bio gurnut u stranu, nismo ga uopće vidjeli kao ponovnog izazivača te titule, spominjala su se mnoga druga imena, a sam Cormier je rekao borit ću se, obranit ću titulu, ali samo protiv Stipe. On je zaslužio to jer je srušio sve rekorde teške kategorije u UFC-u, tako da je Cormier zaslužan za tu titulu, a Stipe mu sada vraća uslugu'', smatra stručni komentator Nove TV Igor Pokrajac.

Cormier je već predložio i termin borbe - 14. prosinac na UFC-u 245, no pitanje je hoće li se taj meč održati baš tada. U idućih pet mjeseci sigurno. Prognozirati ishod prilično je nezahvalno.

Luka Modrić i Zinedine Zidane (Foto: AFP) Što stoji iza Realovih želja da Modrić ne igra za Vatrene? "Moguća je kombinacija i dogovor" divider

"Nećemo sada davati šanse i projekcije jer smo vidjeli da sve pada u vodu kada dođe do same borbe. Nadam se da će Stipe obraniti taj pojas i odnijeti borbu, a Cormier će dobiti šansu da se oprosti uz borbu za titulu'', rekao je Pokrajac.

A ovaj vikend rezerviran je za europski termin UFC-a. Prijenos iz Kopenhagena pratite u subotu od 20 sati na portalu GOL.hr, a na Novoj TV istu večer od 23 sata i 45 minuta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider