Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
cagliari šokirao napoli

Inter pobijedio Lazio i vratio se na vrh, Pašalić asistirao u rušenju Rome na Olimpicu

Prve minute za Romu odigrao je Nikola Kalinić, ali nije uspio spasiti svoju momčad protiv Pašalića i društva.

Inter slavi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U derbiju petog kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je na San Siru pobijedio Lazio s 1:0 upisavši i petu pobjedu ove sezone. Za iznenađenje kola pobrinuo se Cagliari pobijedivši na gostovanju Napoli s 1:0.

Novu pobjedu Interu donio je Danilo D'Ambrosio u 23. minuti utakmice.

Bila je to jedina prilika domaćina u prvom dijelu. S druge strane Lazio je imao tri fantastične prilike, no gosti nisu uspjeli svladati Samira Handanoviča. U 33. minuti je Correa sam izašao ispred slovenskog vratara, ali je promašio gol. Dvije minute kasnije ponovo je Correa pucao, ovoga puta Handanovič je sjajno reagirao. Baš kao i u 45. minuti kada je zaustavio udarac Bastosa.

gol expired Ludnica u Engleskoj: Šokirana tri prvoligaša, West Ham primio četiri komada od trećeligaša! divider

Inter je svoju priliku dočekao u 60. minuti kada je Nicolo Barella izašao sam ispred Thome Strakoshe, ali je albanski vratar obranio. U nastavku akcije pucao je i Politano, ali je vratar rimskog sastava obranio i njegov udarac.

Marcelo Brzović je odigrao cijeli susret za Inter.

Za iznenađenje kola pobrinuo se Cagliari koji je na gostovanju kod Napolija slavio s 1:0. Pogodak odluke zabio je Lucas Castro u 87. minuti na asistenciju Nahitana Nandeza. Minutu kasnije Napoli je ostao s igračem manje nakon što je isključen Kalidou Kuolibaly. Marko Rog je igrao do 72. minute kada je umjesto njega u igru ušao strijelac Castro.

Fiorentina je napokon upisala pobjedu ove sezone. Na Artemio Franchijuje slavila protiv Sampdorije sa 2:1.

Viole su povele u 31. minuti golom Germana Pezzelle na asistenciju Francka Riberyja, a na 2:0 je povisio Federico Chiesa u 57. minuti. Gosti, koji su od 54. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Jeison Murillo, smanjili su golom Federica Bonazzolija u 79. minuti. Milan Badelj je odigrao cijeli susret za Fiorentinu.

Reims slavi, PSG tuguje (Foto: AFP) Senzacionalan poraz PSG-a: Reims nakon skoro 44 godine slavio u Parizu divider

Atalanta je na stadionu Olimpico pobijedila Romu sa 2:0 nanijevši prvi poraz rimskom sastavu u posljednjih 20 utakmica.

Bila je to treća Atalantina gostujuća pobjeda ove sezone u talijanskom prvenstvu, dok je Roma upisala prvi poraz ove sezone nakon dvije pobjede i dva remija.

Pobjedu Atalanti, koja je u Ligi prvaka teško stradala na stadionu Maksimir izgubivši od Dinama (0:4), donijeli su Duvan Zapata (70) i Marten de Roon (90). Nizozemcu je za drugi gol asistirao Mario Pašalić. Mladi hrvatski veznjak je ušao u igru samo dvije minute ranije.

Real slavi (Foto: AFP) Real srušio Osasunu na krilima mladih snaga: Talentirani Brazilac lijepo zabio u debiju divider

Za Romu je od 76. minute zaigrao Nikola Kalinić kojem su to bile prve minute u Serie A u dresu rimskog kluba. Dvije minute nakon ulaska u igru Kalinić je imao sjajnu priliku za izjednačenje, no njegov udarac obranio je Pierluigi Gollini.

Roma je posljednji poraz u svim natjecanjima upisala u ožujku prošle godine kada je na Olimpicu izgubila od Napolija sa 1:4. Nakon toga je nanizala 12 pobjeda i sedam neodlučenih rezultata.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider