Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potvrdio otvorenu tajnu

Rebićeve izjave odjeknule u Italiji i Njemačkoj: Bez dlake na jeziku oprao Juventusove zvijezde

Ante Rebić nije imao dlake na jeziku kada je govorio o zvijezdama u Juventusu i o bivšoj strukturi Leipziga i Salzburga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U velikom intervjuu za Sportweek hrvatski reprezentativac Ante Rebić imao je nekoliko vrlo zanimljivih izjava koje su odjeknule Italijom i Njemačkom. Iako nije nikakva tajna, ali RB Leipzig i RB Salzburg bili su dva vrlo usko povezana kluba do pred koju godinu, odnosno do trenutka kada su obje momčadi trebale zaigrati u Ligi prvaka.

Tada je UEFA dovela u pitanje nastup i jedne i druge momčadi zbog sličnih, praktički identičnih klupskih struktura, zbog čega su ta dva kluba morala napraviti velike promjene. I jesu. No Rebićeva izjava o tome kako je dobio ponudu i završio na posudbi u Leipzigu uistinu je urnebesna.

gol expired Čeka nas ludo zadnje kolo, tko će do Lige prvaka? Sve se brzo okrenulo, ovo su kalkulacije divider

Ante Rebić 2014. godine bio u Fiorentini, a nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu posjetio ga je Ralf Rangnick, tadašnji glavni direktor nogometnih momčadi RB-a - Leipziga i Salzburga.

"Dobro došao u RB. Želiš igrati za Leipzig ili Salzburg? Izabrao sam Leipzig, koji je tada bio u drugoj Bundesligi, ali s jasnim planom da se probiju do najvišeg ranga njemačkog nogometa. Zbog toga sam otišao jednu sezonu na posudbu", otkrio je Rebić.

Hrvatski napadač postigao je 11 pogodaka za Milan u 2020. godini, a otkako je sezona nastavljena nakon stanke zbog koronavirusa, Rebić je nezaustavljiv. Računajući samo ovu godinu, Rebić je treći najefikasniji igrač u Ligama petice.

gol expired Inter teško oštećen na gostovanju kod Rome, Juventus je sada tik do naslova divider

Ispred njega je samo bundesligaški napadački dvojac, ubojiti napadač Bayerna Robert Lewandowski (12 pogodaka) i mlada zvijezda Borussije Dortmund Erling Haaland (13).

Svoju ubojitost pred golom prezentirao je i u susretu protiv Juventusa, koji je Milan od 0:2 pretvorio u 4:2. U tom susretu Rebić je postigao posljednji pogodak na susretu, a posebne riječi imao je za Juventusove primadone Gonzala Higuaina i Federica Bernardeschija.

"Ne volim igrače poput Higuaina. Velik je i jak, no svejedno leži po tri minute na travnjaku kada god ga netko dodirne. Isto vrijedi i za Bernardeschija. I Ibra trpi jako puno batina pa ga ne vidite da leži na travnjaku", kazao je Rebić i otkrio razgovor između njega i vratara Juventusa Szczesnyja, nakon kojeg je krenuo preokret Milana.

gol expired Nakon teškog pada iz bolnice se javio najbolji motociklist svijeta: "Nadam se da ste uživali" divider

"Rekao sam nešto Higuainu, a Szczesny mi je odgovorio:

"Gubite 2:0, nemoj biti bahat. Nisam mu tada odgovorio. Inače bih, ali ovoga puta odgovorio sam mu na drugačiji način. Ja sam mentalno jako jak. Tko god me napadne, dodatno me motivira", otkrio je Rebić te za kraj pohvalio kvalitetu i važnost Zlatana Ibrahimovića u momčadi.

"On je vođa. Prije utakmice protiv Juventusa rekao je u svlačionici: 'Sad ću im pokazati kako se igra nogomet.' Bio je to njegov način da nas motivira."

Milan ne zna za poraz već osam kola. Trenutačno je sedmi na ljestvici Serie A s 56 bodova, a od mjesta koje direktno vodi u Europsku ligu dijele ga samo dva boda. Do kraja prvenstva preostala su još četiri kola.

gol expired Tudor se nije pojavio na presici nakon utakmice: "Izgubio je glas. Ostaje nam razočaranje" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider