Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakav filmski rasplet

Čeka nas ludo zadnje kolo, tko će do Lige prvaka? Sve se brzo okrenulo, ovo su kalkulacije

Zadnje kolo HNL-a jamči napetost. Tko će do nikad vrjednijeg drugog mjesta?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U subotu 25. srpnja u 21:00 počet će posljednjih pet utakmica ove sezone HNL-a. Prvak je poznat, zna se i tko ispada, pa će sva pozornost biti na borbi za drugo mjesto, koje ove sezone donosi veću nagradu nego ikad – mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

U igri su tri kluba – Osijek, Lokomotiva i Rijeka. Dugo se činilo da će odluka pasti samo u međusobnom okršaju Osijeka i Lokomotive na Gradskom vrtu u posljednjem kolu, ali sve se okrenulo u minulom, pretposljednjem kolu.

Prvo je Osijek izgubio u Varaždinu i time Lokomotivi dao priliku da ih prestigne i osigura bolju poziciju uoči zadnjeg kola. Međutim, Lokomotiva je odigrala 1:1 s Goricom, što je bilo dovoljno samo za bodovno poravnanje.

gol expired Tudor se nije pojavio na presici nakon utakmice: "Izgubio je glas. Ostaje nam razočaranje" divider

Osijek je bolji u međusobnom omjeru s Lokomotivom i bit će u prednosti u slučaju istog broja bodova, ali to će biti dovoljno samo za treće mjesto ako u zadnjem kolu pobijedi Rijeka.

Rijeka je iskoristila prosipanje bodova svojih konkurenata, pobijedila Hajduk na Poljudu golom u sudačkoj nadoknadi i prišuljala se na bod zaostatka od Osijeka i Lokomotive. U zadnjem kolu igraju s Istrom.

Dakle, računica je jednostavna – svakoj od ove tri momčadi treba pobjeda u zadnjem kolu. Rijeka je u najgoroj situaciji jer ne ovisi sama o sebi, ali uopće ne izgleda nerealno da pobijedi sigurno devetu Istru, a da Osijek i Lokomotiva remiziraju u nekoj tvrdoj utakmici.

gol expired Inter teško oštećen na gostovanju kod Rome, Juventus je sada tik do naslova divider

Završe li obje utakmice remijem, drugo mjesto pripast će Osijeku zbog spomenutog boljeg međusobnog omjera s Lokomotivom. Osijeku je remi dovoljan i ako Istra iznenadi Rijeku i sruši ih na Rujevici.

U svakom slučaju, bit će vrlo zanimljivo pratiti ovaj rasplet. U nedostatku prave borbe za naslov, ovakva napeta bitka s visokom ulogom bit će šlag na tortu ove sezone domaćeg prvenstva.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider