Automoto
SPORTOVI
Automoto
čeka ga dug oporavak

Nakon teškog pada iz bolnice se javio najbolji motociklist svijeta: "Nadam se da ste uživali"

Težak pad i lom ramene kosti nije ubio dobro raspoloženje i duh najboljeg MotoGP vozača Marca Marqueza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni prvak svijeta Marc Marquez bio je na pragu velikog podviga na VN Španjolske nakon što je sa 16. pozicije stigao do treće te je bio na kotaču Mavericka Vinalesa da ga pretekne. No u zavoju broj 3 Marquez je pao i pritom zaradio lom ramene kosti.

Motor ga je zbacio u zrak, pri čemu je Marquez dosta tvrdo pao na tlo, a potom ga je njegov motocikl još jednom udario i nanovo odbacio u dalj. Izgledalo je zastrašujuće, a takve su i posljedice jer je ovim padom i lomom ramene kosti sezona za Marqueza završena. Barem što se rezultata tiče.

Kako je to izgledalo pogledajte OVDJE.

gol expired Zastrašujuć pad prvaka u motociklizmu: Vlastiti motor ga poklopio, mora na operaciju divider

"Pred njim je dug oporavak. Ovo nije jednostavna ozljeda. Trebat će mu mjesec i pol do dva mjeseca za oporavak. Iako govorimo o profesionalnom vozaču, oporavak od takve ozljede zna potrajati i do tri mjeseca", kazao je liječnik Gonzalez, koji je utvrdio njegove ozljede nakon utrke.

"Postoji mogućnost i oštećenja živca, što bi moglo dodatno zakomplicirati stvari. Marc će biti operiran u utorak, šaraf će mu biti ugrađen u taj dio ruke, a nakon toga će neke stvari biti puno jasnije", zaključio je doktor.

gol expired Hamilton osmi put slavio u Mađarskoj, veliki podvig Verstappena divider

Ako će izbivati mjesec i pol do dva, u tom će slučaju propustiti minimalno iduće četiri, vjerojatno i pet utrka. Njegov povratak mogao bi se dogoditi krajem rujna na stazi Katalonije. 

Iz bolnice se javio i sam Marc, koji je unatoč lošim vijestima bio jako dobro raspoložen.

"Ponekad se stvari ne odviju onako kako očekujemo, ali najvažnije je ustati i krenuti dalje prema naprijed. Nadam se da ste uživali u mom povratku. Obećavam da ću se vratiti jači što je prije moguće", kazao je vozač Repsol Honde.

gol expired Službena potvrda: Niko Kovač ima novi klub! divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider