Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva velika talenta

Posao iz snova: Barca želi iskoristiti veliku šansu, Juve glavni konkurent

Na meti Barcelona dvije su velike zvijezde francuske lige, Adrien Rabiot i Jean-Clair Todibo...

Galerija Jean-Clair Todibo i Lebo Mothiba (Foto: AFP) Adrien Rabiot protiv Barcelone (Foto: AFP) Rabiot slavi gol (Foto: AFP) +1 Adrien Rabiot (Foto: AFP)

Prvim danom nove godine započeo je zimski prijelazni rok u većini najjačih europskih liga. Nogometašima kojima ugovor istječe naljeto dopušteno je slobodno pregovarati s potencijalnim kupcima.

Taj je podatak važan za dvije mlade zvijezde francuskog nogometa, Adriena Rabiota i Jean-Claira Todiboa, 23-godišnjeg veznjaka PSG-a i 19-godišnjeg stopera Toulousea, kojima 30. lipnja istječu ugovori.

Real traži pojačanja za lov na Barcu: Petorica napadača na meti Madriđana! Petorica u fokusu Reala - Mauro Icardi, Timo Werner, Krzysztof Piatek, Fernando llorente i Bas Dost (Foto: AFP) Mauro Icardi i Wanda Nara (Foto: AFP) Mauro Icardi i Gianluigi Donnarumma (Foto: AFP) +3 Timo Werner (Foto: AFP)

Obojica važe za velike talente i logično je da su na meti brojnih europskih klubova. Najviše se spominju u kontekstu Barcelone, koja je po svemu sudeći odavno krenula u akciju, no od 1. siječnja i službeno može započeti pregovore.

O Rabiotovom mogućem prelasku u Barcelonu spekulira se već tjednima, pa i mjesecima. Katalonci su pokazali zanimanje za veznjakom PSG-a odmah nakon što je Neymar napustio Barcelonu. Da se nešto kuha, moglo se zaključiti po tome što Rabiot uporno odbija ponude PSG-a o produljenju ugovora. Naposljetku ga je trener pariškog kluba Thomas Tuchel odstranio iz momčadi.

Rabiot na ledu u PSG-u

Jasan je to znak da Rabiot želi napustiti PSG. Međutim, isto je tako jasno da njegova menadžerica i ujedno majka Veronique Rabiot želi izvući što povoljniji ugovor za svojeg sina. Rabiotovi kalkuliraju i svako malo podižu zahtjeve.

Bio je ponajbolji igrač svijeta, pa je "propao" u Realu: Okrivio je Mourinha Kaka (Foto: AFP) Legendarna momčad Milana s Maldinijem i Kakom (Foto: AFP) Kaka (Foto: AFP) +4 Kaka, Robinho i Ronaldinho (Foto: AFP)

U financijskom smislu i Barceloni i Rabiotu najviše se isplati pričekati ljetni prijelazni rok. Naime, u tom slučaju Rabiot će otići iz PSG-a bez ikakve odštete, potpuno besplatno, a to znači da će Rabiot moći dobiti veću plaću, vjerojatno i bonus samo za potpis ugovora.

Barcelona je službenim priopćenjem demantirala glasine kako je već postigla dogovor s Rabiotom. Posve logično, jer to bi značilo da je prekršila FIFA-in pravilnik, a nitko nije toliko glup da sam prizna krivnju kad ionako nitko ne može dokazati da su vodili pregovore.

Adrien Rabiot protiv Barcelone (Foto: AFP) Adrien Rabiot protiv Barcelone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Vjerojatno nisu izravno pregovarali, ali to se radi preko posrednika i u principu nema neke razlike. Od 1. siječnja Barca i Rabiot imaju odriješene ruke, ne moraju se više skrivati, mogu pristupiti izravnim razgovorima.

Francuski i španjolski mediji pišu da Barcelona paralelno po istom principu radi i na transferu mlađahnog Todiboa. I njemu ugovor istječe naljeto, što znači da ga Toulouse mora prodati već ove zime ako želi nešto na njemu zaraditi.

PSG si može dopustiti da „zavari“ Rabiota na klupu ili tribinu čisto iz kaprice, Parižanima deset ili 15 milijuna eura ne znači previše, no Toulouse nije ni približno tako financijski moćan i vjerojatno će morati prodati Todiboa već ove zime, osim u slučaju da pristane na produljenje ugovora.

Barca i Juve žele Todiboa

Barcelona dugo skautira Todiboa i zaključak je da bi mogao biti odlična alternativa za skupocjenog Ajaxovog stopera Matthijsa de Ligta. Sigurno će biti puno jeftiniji, ali Barcelona će morati hitno reagirati, jer Todiba pozorno prate Napoli i Juventus. Navodno su jako zagrijani, posebice Stara dama koja također dugo prati mladog Francuza. Radi se o igraču budućnosti. Činjenica jest da je neiskusan, no stručnjaci tvrde da ima veliki potencijal.

Bayern oduševio hrvatske navijače: Njemački velikan objavio zahvalu na hrvatskom Bayern (Foto: AFP) Bayernova čestitka (Foto: Bayern/Facebook) Niko Kovač (Foto: AFP)

Osim što ima impresivne fizičke gabarite, za Barcu je vrlo važno da je tehnički dotjeran i sklon pas igri. Todibo je zapravo veznjak koji je silom prilika završio na mjestu središnjeg braniča, pa ne čudi što je prilično vješt s loptom.

Kako god, s obzirom na kvalitetu i potencijal te činjenicu da neće previše koštati, odštete će biti male ili nikakve, Rabiot i Todibo čine se kao sjajan posao tko god da realizira te tranfsfere.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider