Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
otkrio gdje je zapelo

Bio je ponajbolji igrač svijeta, pa je "propao" u Realu: Okrivio je Mourinha

Dolazak u Real trebao je biti dodatni iskorak, ali zapravo je bio početak kraja njegove karijere.

Galerija Kaka (Foto: AFP) Legendarna momčad Milana s Maldinijem i Kakom (Foto: AFP) Kaka (Foto: AFP) +4 Kaka, Robinho i Ronaldinho (Foto: AFP)

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi 10 su godina vladali izborima za najboljeg nogometaša svijeta. Njihovu dominaciju prekinuo je Luka Modrić, a prije hrvatskog maestra, posljednji osvajač Zlatne lopte koji se ne zove Cristiano ili Lionel bio je Ricardo Izecson dos Santos Leite, poznatiji kao Kaka.

Fantastični Brazilac bio je lokomotiva tada moćne momčadi Milana, a sa svega 27 godina, u naponu snage, stigao je u Real kao dio projekta novih Galacticosa Florentina Pereza, ''u paketu'' s Ronaldom i Karimom Benzemom.

Očekivalo se da Kaka podigne igre na još višu razinu i pokori Europu s moćnim Realom, ali to je zapravo bio početak kraja njegove karijere. U Realu nikad nije opravdao novac ni očekivanja, a svega pet godina kasnije, kao 32-godišnjak, igrao je u Orlandu nakon jedne povratničke milanske sezone u međuvremenu.

''Tri sam godine uvjeravao Mourinha..."

U razgovoru za SporTv najbolji igrač svijeta 2007. godine otkrio je gdje je prošlo po zlu u Madridu. Jedan od krivaca bio je tadašnji trener Kraljevskog kluba Jose Mourinho.

''Moj problem u Madridu bio je kontinuitet. Prvo zbog zdravstvenih problema, a onda i zbog trenerovih odluka", rekao je Kaka.

''Tri sam godine uvjeravao Mourinha da mi da dovoljno prilika, ali bio je to njegov izbor na koji nisam mogao utjecati. Bio sam veliki profesionalac, i danas mi Florentino Perez kaže da sam jedan od najprofesionalnijih igrača s kojima se susreo", objasnio je Kaka i dodao da nema osobnih problema s Mourinhom.

"Nema problema među nama. Bio sam u Manchesteru zbog marketinškog angažmana, odsjeo sam u hotelu u kojem je živio Mourinho, razgovarali smo dva sata", rekao je.

"U nekim stvarima tijekom naših madridskih dana nismo se slagali, ja sam mislio da trebam igrati, a on ne. Ali to su bila neslaganja s poštovanjem, nisam se bunio, prijetio odlaskom, niti sam se žalio po medijima", dodao je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider