Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hitna reakcija

Real traži pojačanja za lov na Barcu: Petorica napadača na meti Madriđana!

Real Madrid u zimskom prijelaznom roku namjerava dovesti pojačanje u vršku napada…

Galerija Petorica u fokusu Reala - Mauro Icardi, Timo Werner, Krzysztof Piatek, Fernando llorente i Bas Dost (Foto: AFP) Mauro Icardi i Wanda Nara (Foto: AFP) Mauro Icardi i Gianluigi Donnarumma (Foto: AFP) +3 Timo Werner (Foto: AFP)

Real Madrid mora hitno reagirati u zimskom prijelaznom roku. Real je postigao najmanje golova u prvom dijelu sezone u posljednjih 12 godina. Madriđani su postigli 55 golova u 27 utakmica u svim natjecanjima. U ligi samo 24. Posljednji put Real je manje golova zabio u sezoni 2006./2007. Zanimljivo, na kraju je Real ipak bio prvak Španjolske.

Bio je ponajbolji igrač svijeta, pa je "propao" u Realu: Okrivio je Mourinha Kaka (Foto: AFP) Legendarna momčad Milana s Maldinijem i Kakom (Foto: AFP) Kaka (Foto: AFP) +4 Kaka, Robinho i Ronaldinho (Foto: AFP)

Čuveni gol Raula Tamuda u 90. minuti u pretposljednjem kolu na Camp Nouu zapravo je odlučio o prvaku. Barca je u gradskom derbiju izgubila dva boda, a Real je golom Ruuda van Nistelrooyja u 89. minuti iščupao bod u Zaragozi, što mu je bilo dovoljno da s pobjedom u zadnjem kolu osvoji naslov prvaka. Real i Barca završili su sezonu bodovno poravnati, ali Madriđani su bili bolji u međusobnim okršajima.

Ova sezona podsjeća na veliku dramu 

Ova sezona dosta nalikuje toj iznimno dramatičnoj sezoni. Barcelona je dugo bila na prvom mjestu, a Real je slabo igrao u prvom dijelu prvenstva, zaostajao je i do šest bodova. Međutim, Barca je posustala u proljetnom dijelu sezone, a Real je prvi put u sezoni izbio na prvo mjesto tek početkom svibnja. Barca je opet imala šansu, no sve je uprskala u spomenutoj utakmici protiv Espanyola.

Mauro Icardi i Wanda Nara (Foto: AFP) Mauro Icardi i Wanda Nara (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ta je sezona nit vodilja Madriđanima da se i ovaj put mogu vratiti i osvojiti naslov prvaka. Real je puno „kiksao“, nakon 17. kola tek je četvrti na ljestvici, ali ipak ne zaostaje previše za Barcom, koja je također imala dosta „kiksova“. Katalonci imaju osam bodova više, ali i utakmicu više od Reala. To je, jasno, dostižno, no Real će morati zaigrati puno bolje u drugom dijelu sezonu ako se želi vratiti u utrku.

U prvom redu morat će popraviti realizaciju koja mu je zasad dosta loša. Barca je postigla čak 24 gola više, a primila je 19 kao i Real. S obzirom na to da Barca ima izrazito bolju gol-razliku, +29 nasuprot +5, Real uopće ne zaostaje previše. Sreća je za Madriđane što su Katalonci loše rasporedili golove. Zabili su dosta „nebitnih“ golova, kada su već imali visoko vodstvo.

Ronaldo nije dobio nasljednika

Bilo je očekivano da će se osjetiti odlazak Cristiana Ronalda, poglavito u golgeterskom smislu, ali ne baš toliko. U Realu su očekivali da će ga drugi nadomjestiti, a početak sezone sugerirao je da bi to moglo biti tako. Karim Benzema i Gareth Bale dobro su započeli, međutim kasnije su utihnuli. Benzema je zaključio polusezonu s 11 golova u svim natjecanjima, a Bale s 10. U domaćem prvenstvu Benzema je zabio šest, a Bale samo četiri gola.

Rebića traži "pola Europe", Bayern dobio jasnu poruku: "Ne znam imaju li dovoljno novca" Danny da Costa i Luka Jović (Foto: AFP) Luka Jović (Foto: AFP) Ante Rebić (Foto: AFP) +2 Ante Rebić (Foto: AFP)

Od Velšanina se najviše očekivalo da uskoči u Ronaldove cipele i preuzme ulogu najveće zvijezde. Zasad Bale tek povremeno pokazuje da može igrati na toj razini. Puno se očekivalo i od Mariana Diaza, koji je vraćen iz Lyona nakon odlične sezone u francuskom klubu. Međutim, Dominikanac se opet nije dobro snašao u Realu, postigao je tek jedan gol u Ligi prvaka, a u La Ligi nijedan.

Timo Werner (Foto: AFP) Timo Werner (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Napadači nisu imali neku izdašnu pomoć ostatka momčadi, posebice veznog reda, koji je imao katastrofalan realizatorski učinak u prvenstvu. Četvorica su postigla po jedan gol. Udarne vezne snage na čelu s Lukom Modrićem, Tonijem Kroosom i Casemirom niti jedan. Obrana je zabila više golova od veznog reda. Sergio Ramos četiri, sva četiri iz jedanaesteraca, Marcelo dva i Dani Carvajal jedan.

Uglavnom, cijela momčad imala je loš golgeterski učinak, pa je logično zaključiti da Real pod hitno treba pojačanja. Španjolski mediji pišu da Real u zimskom prijelaznom roku namjerava dovesti jednog kvalitetnog napadača. Nimalo lak zadatak jer na tržištu nema previše izbora.

Petorica na meti Reala

As piše da je prva meta Mauro Icardi. O Argentincu se već duže vrijeme piše u kontekstu prelaska u Real. Sad kada je Inter ispao iz Lige prvaka, Madriđani se nadaju da će Talijani popustiti i pristati prodati svoga najubojitijeg igrača. Gazzetta dello Sport objavila je informaciju da će Icardi početkom nove godine staviti potpis na produljenje ugovora s Interom do 2023. Međutim, Icardijeva supruga i menadžerica Wanda Nara demantirala je te navode, što bi moglo sugerirati da se vode pregovori s Realom. Tržišna vrijednost Icardija procijenjena je na 100 milijuna eura.

Piatek u borbi za loptu (Foto: AFP) Piatek u borbi za loptu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Drugi je na listi njemački reprezentativac i napadač RB Leipziga Timo Werner. U 17 ligaških nastupa ove sezone postigao je 11 golova. Werner se kao najistureniji napadač nije proslavio u njemačkoj reprezentaciji, više mu je odgovarala krilna pozicija, pa je pitanje kako bi funkcionirao u Realu. Transfermarkt ga je procijenio na 65 milijuna eura.

Senzacija talijanske lige

Treća je opcija 23-godišnji poljski napadač u redovima Geone Krzysztof Piatek. Ove sezone u 19 ligaških utakmica postigao je 13 golova. Procijenjen je na 15 milijuna eura, ali teško da bi ga Genoa prodala za tu svotu. Poljak je prava senzacija Serie A, drugi je strijelac lige iza Cristiana Ronalda, koji je postigao samo jedan gol više. Real ga navodno prati već duže vrijeme.

Vatreni vratili ponos naciji i pokazali koliko su naši političari nesposobni: Hrvatska mora igrati u Splitu Doček Vatrenih u Zagrebu (Photo Zeljko Lukunic/PIXSELL) Hrvatska na pozornici na Trgu bana Josipa Jelačića (Foto :Petar Glebov/PIXSELL) Hrvatska nogometna reprezentacija (Foto: AFP) +16 Slavlje Hrvatske u finalu protiv Francuske (Foto: AFP)

Četvrta je opcija posrnuli napadač Tottenhama i španjolske reprezentacije Fernando Llorente. Već duže vrijeme karijera mu kopni. Llorente ne igra ni u Tottenhamu, a kako će tek u Realu? To je logičan zaključak. Madriđani navodno vjeruju da Llorente vrijedi mnogo više nego što se trenutačno čini te da bi u Realu možda mogao oživiti karijeru. Trenutačno na Transfermarktu vrijedi tek 3,5 milijuna eura.

Peta je opcija 29-godišnji Nizozemac Bas Dost. Robusni napadač Sportinga visok je 196 centimetra i po tome se može zaključiti na čemu temelji svoju igru. U devet ligaških utakmica postigao je 10 golova. U svim natjecanjima ubilježio je 14 nastupa i zabio 15 golova. U Realu vjeruju da bi se dobro adaptirao na ulogu džokera s klupe i da bi bio iskoristiv u situacijama kada treba ugurati loptu u mrežu na bilo koji način. Dost je na Transfermarktu procijenjen na 22 milijuna eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider