Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Zimski mercato

Modrić odbio Realovu ponudu i spreman je napustiti Madrid, Bayern ide po velikog talenta

Zimski prijelazni rok službeno započinje prvim danom nove godine, ali već su u opticaju brojne spekulacije…

Luka Modrić sa suigračima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Polako se zakuhava zimski prijelazni rok, a europski mediji raspisali su se o mogućim transferima, koji se mogu dogoditi ove zime ili se dogovaraju poslovi za ljeto. Izdvajamo najzanimljivije spekulacije.

Posrnuli Manchester City traži zamjenu za Fernandinha, brazilskog defanzivnog veznjaka koji u posljednje vrijeme ima problema s ozljedama. Brazilac nije teže ozlijeđen, ali Pep Guardiola puše i na hladno i želi pronaći zamjenu.

Utrka za Pulisicem

Katalonski stručnjak navodno razmatra mogućnost da dovede sunarodnjaka Cesca Fabregasa. Guardiola očito smatra da Fabregas može uspješno zamijeniti Fernandinha na osjetljivoj poziciji zadnjeg veznog.

Vatreni vratili ponos naciji i pokazali koliko su naši političari nesposobni: Hrvatska mora igrati u Splitu Doček Vatrenih u Zagrebu (Photo Zeljko Lukunic/PIXSELL) Hrvatska na pozornici na Trgu bana Josipa Jelačića (Foto :Petar Glebov/PIXSELL) Hrvatska nogometna reprezentacija (Foto: AFP) +16 Slavlje Hrvatske u finalu protiv Francuske (Foto: AFP)

Engleski Sun piše da se Liverpool i Arsenal uključuju u utrku za Christianom Pulisicem, 20-godišnjim američkim reprezentativcem hrvatskog podrijetla, koji uspješno igra u Borussiji Dortmund.

Igrački i marketinški vrlo atraktivni Pulisic privukao je pozornost brojnih europskih velikana. Pulisic je od ranije na radaru Chelseaja i Real Madrida, koji su donedavno slovili kao najozbiljniji prosci. Navodno je Liverpool ponudio Borussiji 50 milijuna eura za polivalentnog američkog reprezentativca, koji može igrati na više pozicija u napadu.

Leroy Sane, Serge Gnabry i Frenkie de Jong (Foto: AFP) Leroy Sane, Serge Gnabry i Frenkie De Jong (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Rai Sport donosi informaciju da bi se veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba mogao vratiti u Juventus, odnosno da je ta opcija sasvim izgledna. Kako bi namakao potrebna sredstava, Juventus je navodno spreman prodati Blaisea Matuidija i Samija Khediru.

Bayern želi Frenkieja de Jonga

Marouane Fellaini navodno je na pragu odlaska s Old Trafforda. Budući da nije u planovima novog trenera Man Utd-a Ole Gunnar Solskjara, turski mediji pišu da pregovara s Fenerbahčeom.

Njemački Bild piše da Bayern namjerava odriješiti vreću i kupiti Ajaxova talenta Frenkieja de Jonga, koji je na meti Barcelone, Manchester Cityja i PSG-a. Katalonski mediji pisali su da Ajax traži za svojeg talentiranog veznjaka oko 75 milijuna, a da Barcelona nudi 60 milijuna eura. Bayern je navodno spreman ponuditi otprilike istu svotu, možda tek nešto veću.

Vida stiže u Premierligu? Želi ga klub koji hitno mora pojačati obranu Iago Aspas i Domagoj Vida (Foto: AFP)

„On je dobar igrač, u to nema sumnje. Pratimo ga dugo, dobro ga poznajemo. Jako dobro se razvio, dobro igra u Ajaxa, a postao je i standardni nizozemski reprezentativac“, simptomatično je prokomentirao sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

Prema informacijama Calciomercata, Atletico Madrid vrlo je blizu dogovora s Fiorentinom oko kupovine srpskog braniča Nikole Milenkovića. Madriđani su ljetos navodno nudili 40 milijuna, a Talijani su tražili 50 milijuna eura. Juventus i Manchester United također su zainteresirani za 21-godišnjeg reprezentativca Srbije.

Christian Pulisic (Foto: AFP) Christian Pulisic (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Veznjak Real Madrid Isco opet je u epicentru transfernih spekulacija. Isco je nezadovoljan trenutačnim statusom i navodno želi napustiti Real. Paris United piše da njegov otac pregovara s PSG-om. ali i Barcelonom i Juventusom. U kombinaciji su još Chelsea i Manchester United.

Modrić odbio Real

TeleMadrid tvrdi da je Luka Modrić odbio ponudu Real Madrida za produljenje ugovora, koji mu istječe 2020. Real navodno nudi Modriću „samo“ osam milijuna i jednogodišnje produljenje ugovora, a hrvatski kapetan traži deset milijuna eura i sprema je potražiti novu sredinu. Inter mu navodno nudi osjetno više;  deset milijuna po sezoni i dvogodišnji ugovor, a nakon isteka tog ugovora, Modrić bi mogao otići u Kinu gdje će zaraditi dodatnih 20 milijuna za dvije godine.

Engleski Daily Express otkriva da trener Chelseaja Maurizio Sarri želi Hirvinga Lozana, 23-godišnjeg meksičkog napadača u redovima PSV-a.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider