Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najgora defenziva

Vida stiže u Premierligu? Želi ga klub koji hitno mora pojačati obranu

Domagoj ima kraljevski status u Istanbulu i ugovor koji traje još tri i pol godine, ali zov Premierlige mogao bi biti neodoljiv.

Galerija Iago Aspas i Domagoj Vida (Foto: AFP)

Jedan od hrvatskih reprezentativaca s najvećim izgledima za promjenu sredine u zimskom prijelaznom roku jest Domagoj Vida.

Nakon Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je u tandemu s Dejanom Lovrenom držao defenzivu Vatrenih i igrao odlično, Vida ovog ljeta ipak nije promijenio sredinu. Ostao je u Bešiktašu s kojim je u siječnju potpisao ugovor do 30. lipnja 2022. godine.

Bešiktašov jesenski neuspjeh

Ali, s približavanjem prijelaznog roka ponovno se zakotrljala priča o njegovom možebitnom odlasku iz Istanbula. Tim više što je Vidi jesen na klupskom planu bila za zaborav - u turskom prvenstvu su trenutno tek sedmi na ljestvici, a u Europskoj ligi su ispali u skupini nakon što su u posljednjem kolu kod kuće izgubili od Malmoa.

Osim toga, standardni igrač reprezentacije koja je bila finalist Svjetskog prvenstva interesantan je svima, a naročito Englezima koji nemaju problema s plaćanjem.

Ranieri u misiji ostanka

Turski Fotomac donosi kako je Vida na radaru Fulhama, trenutno posljednjeplasiranog kluba Premierlige.

Vrlo brzo nakon što je umjesto Slaviše Jokanovića stigao u Fulham, Claudio Ranieri je shvatio da ove zime mora pojačati obranu ukoliko želi ostati u društvu najboljih. Klub iz zapadnog Londona je ove subote napokon uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom (odigrali su 0:0 na gostovanju kod Newcastlea), ali njihov obrambeni učinak i dalje je katastrofalan: u 18 kola primili su čak 42 gola.

U takvoj situaciji, gdje curi na sve strane, Ranieri će teško Fulhamov brod dovesti u mirnu luku i stoga je već krenuo u akciju pojačavanja obrane.

Vida mu je prvi pick, a mogao bi, pišu Turci, otići za 15-ak milijuna eura. Bio bi to za Engleze odličan posao, jer bi za relativno maleni novac dobili stopera koji je među stožernim igračima Vatrenih, a s obzirom da mu je 29 godina i na vrhuncu je karijere.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider