Završene su špekulacije o novoj borbi Tysona Furyja, novog svjetskog boksačkog prvaka prema WBC-u, koji je u nedjelju tehničkim nokautom slavio protiv Deontaya Wildera. Britanac će se još jednom, po treći put, boriti s Wilderom u borbi koju ćemo vidjeti za nekoliko mjeseci.

Amerikanac je za Athletic potvrdio kako će aktivirati klauzulu u ugovoru koja gubitniku jamči automatski revanš. Treća borba dogodit će se najvjerojatnije negdje u Engleskoj nakon što su prve dvije borbe bile u Las Vegasu.

''Revanš će se sigurno dogoditi. Želim se odmah baciti na to'', poručio je Wilder i stao na kraj špekulacijama po kojima će možda propustiti priliku za revanš da ga Fury ne bi konačno ''ugasio'' eventualnom novom pobjedom.

Wilder je u borbi s Furyjem mnogim stručnjacima izgledao nedoraslo borbi za naslov svjetskog prvaka. Fury je toliko dominirao u meču da je uoči mogućeg trećeg sučeva brojenja Wilderu jedan od članova njegova tima bacio ručnik u ring kako bi zaustavio meč.

Wilder ima nevjerojatnu ispriku

Pomoćni trener Mark Breland taj će čin možda platiti poslom jer je Wilder bijesan što je na takav način završena borba koju je gledao cijeli svijet. Ima Wilder još jednu ispriku, i to takvu da će mu se mnogi smijati.

''Svi su vidjeli da to nije pravi Wilder i bili su u pravu. Sam sam kriv. Uniforma koju sam nosio bila je preteška. Nisam osjećao noge od prve runde. Htio sam jedino preživjeti taj dio s nogama. Nisam mogao pratiti plan borbe zbog nogu. Nisam mogao ništa.''

Wilder je tako za sve okrivio kostim koji je nosio prilikom izlaska u ring. Za razliku od Furyja, kojeg su donijeli na prijestolju s krunom na glavi i okruženog polugolim djevojkama, Amerikanac je nosio teški kostim s LED lampicama koji možete pogledati u videu.

''Nisam očekivao da će biti toliko težak i da će toliko imati utjecaja na borbu. Nismo to baš testirali, taj izlazak do ringa. Moja je greška. Želio sam odati počast mjesecu u kojem se obilježava crnačka povijest. Želio sam odati počast onima koji su utabali put meni i ostalima'', poručio je Wilder.

CIJELA BORBA WILDER - FURY