FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Wilderu teče rok od 30 dana

Što slijedi za boksačkog kralja? Furyja izazvao Miočić, svijet priželjkuje okršaj s Joshuom

Pobjeda Tysona Furyja izazvala je brojne reakcije, ali i nagađanja s kim bi se novi boksački kralj mogao naći u ringu. Oglasio se tako UFC-ov prvak teške kategorije Stipe Miočić koji bi se volio okušati u ringu, a u ring protiv Furyja želi i Anthony Joshua, svjetski prvak koji drži preostala tri pojasa.

S kime bi se Tyson Fury iduće trebao boriti? Odgovori na to pitanje su različiti. Većina zaljubljenika u boks željela bi ga vidjeti u borbi protiv Anthonyja Joshue, čovjeka koji drži tri od četiri najvažnija naslova prvaka. Furyjev trener siguran je kako je Joshua baš poput ostalih zadivljeno gledao meč i Furyjevu pobjedu.

"Vjerojatno je rekao 'wow'. Kao i svi ostali koji su rekli 'wow'. Tko je to mogao očekivati? Ali mi smo to govorili cijelo vrijeme. Nije to bila tajna i to je način na koji će se on od sada boriti", poručio je Sugar Hill Steward, trener Tysona Furyja.

Odmah nakon meča javio se i naš Stipe Miočić i izazvao Furyja.

"Čestitam Tysone, idemo to odraditi!"

gol expired Pojavile se sudačke kartice: Pogledajte bodovno stanje uoči Furyjeva nokauta divider

Ipak, teško je vjerovati da će se to dogoditi. No, moglo bi zato doći do trilogije s Wilderom. Amerikanac ima samo 30 dana za odluku želi li opet u ring s Furyjem.

"Prilično sam siguran da ćemo to opet učiniti, ponovno ćemo se boriti ako Deontay to želi. Ako ne želi, to su moji promotori i što god žele da radim, zadovoljan sam. Tko god bude sljedeći, dobit će isti tretman. To je sigurno", kazao je Fury.

Ukrajinac Usik ili Britanac White?

A koji bi scenarij mogao biti najizgledniji, pitali smo našeg boksačkog komentatora Stipu Sladoljeva.

"Po meni je ipak nakon svega, budući da ulogu igraju i sportski motivi i financijski i interesi po meni je ipak vjerojatnije da će Fury svoj meč raditi protiv nekog od ovih najboljih izazivača tipa Aleksandar Usik iz Ukrajine, sjajni neporaženi teškaš, tipa Dillian White, Britanac, to su najizglednije opcije", kaže Sladoljev.

No, boksački zaljubljenici u ringu bi najradije vidjeli Furyja i Joshuu.

gol expired Što sada slijedi za Furyja? Jedan protivnik nudi najveću borbu u boksačkoj povijesti divider

"Ako na kraju presude sportski motivi dogodit će se ono što svi jedva čekamo, a to je okršaj protiv Anthonyja Joshue, po kojem bi napokon jedan teškaš ujedinio sve pojaseve. Hoće li do toga doći ne znamo, znamo da smo kod Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquaioa čekali možda i 10 godina... Ovdje neće trebati 10 godina, ali svi to jedva čekamo", zaključio je Stipe Sladoljev.

U ring protiv Furyja rado bi i Stipe Miočić. Sada je vrijeme kada za stol sjedaju svi zainteresirani, od boraca, promotora do televizija, koji će odvagnuti sve sportske i financijske motive, i donijeti odluku o sljedećem meču Tysona Furyja.

Cijela borba Fury - Wilder

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider