Iako je Tyson Fury tek postao novi svjetski prvak po WBC verziji, mnogi već zazivaju njegovu iduću borbu, koja bi se trebala dogoditi protiv još jednog svjetskog prvaka i vlasnika četiri pojasa - Anthonyja Joshue.

Anketa

S kim bi se sljedećim trebao boriti Fury?

  • glasova
  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete

"Nema potrebe za trilogijom, idemo odmah na to ovog ljeta", napisao je Eddie Hearn, promotor Anthonyja Joshue, na Twitteru, nakon što se pokrenula javna rasprava s kime bi se Tyson Fury trebao iduće boriti.

Pritom je podijelio i fotografiju ringa u kojem se nalaze Fury i Joshua.

Nitko nikada nije držao sve pojaseve prvaka svijeta

S kime bi se Tyson Fury iduće trebao boriti? Odgovor na to pitanje bi trebao biti vrlo izvjestan ako pitate većinu boksačkih fanova. Njegovo ime bi trebao biti Anthony Joshua, čovjek koji drži četiri pojasa prvaka prema četiri verzije, dok Fury od danas drži peti.

Kada bi se dogovorio taj okršaj ovog ljeta kako je naveo promotor Eddie Hearn, tada bi po prvi put u povijesti dobili apsolutnog boksačkog prvaka koji drži sve pojaseve u svom vlasništvu. Nitko do sada u boksačkoj povijesti nije u nijednom trenutku imao sve najvažnije pojaseve prvaka u svom vlasništvu.

Pulev i / ili Wilder mogli bi spriječiti taj povijesni okršaj

Problem da se ta borba dogovori već ovog ljeta leži u činjenici da Joshua, kako bi zadržao sva četiri pojasa, mora odraditi borbu protiv Kubrata Puleva za IBF-ov pojas prvaka. Prema posljednjim informacijama cilja se na lipanj ove godine.

Ne treba zaboraviti i da bi WBO pojas prvaka trebao braniti protiv Oleksandra Usika, no to nije toliko hitno kao ogled protiv Puleva kako ne bi ostao bez jednog od četiri pojasa.

Miočić bi također u ring s Furyjem

Osim Anthonyja Joshue, kandidat za okršaj protiv Furyja je i Deontay Wilder. Naime, kod potpisivanja ugovora za ovu borbu u njega je stavljena klauzula prema kojoj Wilder, kao prvak u tom trenutku, ima pravo tražiti revanš u slučaju poraza. Sudeći prema njegovoj reakciji na kraju meča, čini se da bi tu klauzulu mogao i aktivirati.

Tu je i manje realna opcija, a to je neki "crossover" meč između Furyja i Stipe Miočića. Fury je prije mjesec dana u intervjuu izjavio da želi ući u oktogon i boriti se s malim rukavima protiv jednog od UFC prvaka i rekao je da bi volio da to bude upravo Miočić.

WILDEROV TRENER BACA RUČNIK

FURY LIŽE KRV S WILDERA

FURY PJEVA NAKON POBJEDE