FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Najviše u povijesti

Meč Furyja i Wildera ušao u anale: Pao rekord koji je držala legendarna borba Lewisa i Holyfielda

Meč Tysona Furyja i Deontaya Wildera za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u Las Vegasu ostvario je rekordnu zaradu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

31-godišnji Britanac Tyson Fury dva puta je rušio prvaka Deontaya Wildera prije nego što je konačno došao do pobjede u sedmoj rundi kada je iz kuta američkog borca bačen ručnik.

Fury je tako po drugi puta u karijeri postao svjetski prvak u teškoj kategoriji. Prvi puta to je ostvario u studenome 2015. godine kada je neočekivano dobio Vladimira Klička, koji je do tada držao naslove po WBA, IBF, WBO i IBO verziji. No, nakon toga Fury je zbog problema sa dopingom i konzumiranjem droga ostao bez titula, a u ring se je vratio u lipnju 2018. godine.

FURYJEVA REAKCIJA NAKON POBJEDE

Wilder je titulu svjetskog prvaka po WBC verziji držao od 2015. godine i nakon 42 pobjede doživio je prvi poraz u karijeri.

Također, zanimanje za revanš Furyja i Wildera bilo je toliko veliko da je pao i rekord po broju zarade od ulaznica. Novac zarađen od prodaje ulaznice za praćenje ovog meča uživo dostigao je brojku od 16,92 milijuna dolara na 15.816 gledatelja, čime je oboren dosadašnji rekord koji je držao drugi meč između Lennoxa Lewisa i Evandera Holyfielda od 16,86 milijuna dolara.

CIJELA BORBA

WILDEROV TRENER BACIO RUČNIK

FURY PJEVAO NAKON POBJEDE

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider