FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ČUDESNA PREDSTAVA

VIDEO Kabayel odradio fantastičan meč: Završio Makhmudova i ugasio najveći hype teške kategorije

Agit Kabayel je savladao favoriziranog Arslanbeka Makhmudova prekidom u četvrtoj rundi.

Agit Kabayel (Foto: Guliver Images)

Dočekali smo i iznenađenje na Day of Reckoning priredbi, barem ako ćemo gledati prema tečajevima kladionica.

Od svih favorita na programu, Arslanbek Makhmudov ipak je bio drugi najmanji (iza Daniela Duboisa) i sad se potvrdilo zašto. Agit Kabayel odradio je fenomenalan, prije svega vrlo pametan meč i sebe je postavio u poziciju koja je bila rezervirana za njegovog protivnika.

Makhmudov je dosad prolazio kroz protivnike

Makhmudov je oko sebe stvorio veliki hype, na račun svih dosadašnjih pobjeda, koje su većinom dolazile nokautima, od kojih su neki bili uistinu zastrašujući. Snažni Rus imponirao je svojom konstitucijom i to uopće ne čudi.

Jai Opetaia VIDEO Najbolji na svijetu opet briljirao: Pogledajte strašan nokaut u posljednoj sekundi prve runde divider

No, znalo se da mu treba pravi ispit, protiv kvalitetnog boksača, koji ima sjajnu tehniku, može primiti udarac te pratiti dobro osmišljenu taktiku. 31-godišnji Kabayel se pokazao kao takav.

Znalo se da Makhmudov najviše šanse ima u početku meča, kad ima najviše snage. I nitko se nije začudio kad je pokušao odmah postaviti visok tempo. Tražio je udarac svojim dugim rukama, ali Kabayel je odličnim radom nogom uspio i one koje je primio zapravo dosta dobro "progutati".

Kabayel prepustio inicijativu, izmorio Makhmudova i eksplodirao

Bio je Kabayel prve dvije runde uglavnom defenzivan, no sve je to bila taktika. Svi koji su se pitali kakav je Makhmudov na dulje staze, odnosno kakav je njegov "tank", brzo su dobili odgovor.

U trećoj rundi krenula je akcija, a već nakon prvih pravih udaraca Kabayela, počeo je do tada bolji i uvjerljiviji Rus usporavati. Svaki udarac osjetio je sve više, a Kabayel nije srljao. Izdržao je još nekoliko napada, pokazao da ima bradu potrebnu za riješiti ovo, a onda u četvrtoj rundi odradio senzacionalan posao. 

Filip Hrgović VIDEO Filipova šetnja kroz De Morija: Pogledajte kako je El Animal završio meč u Rijadu! divider

Prepoznao je Kabayel da je Makhmudov sve umorniji, a onda je promijenio taktiku. Odlučio ga je potrošiti udarcima u trbuh, izbijanjem zraka učiniti ga još umornijim i u tome je uspio.

Već u prvoj minuti četvrte runde, Rus je prvi put kleknuo i pokušao uz brojanje doći do zraka. Vratio se, krenuo plasirati par bombi, no nakon par promašaja je primio novu seriju u tijelu te ponovno završio na podu.

Bilo je jasno da je Kabayel blizu pobjede, ali i da će Makhmudov napasti. Upravo to se dogodilo. Kabayel je eskivirao, a onda ušao u Makhmudova, pogodio još nekoliko udaraca u tijelo i završio meč.

Frank Sanchez Sanchez odradio sjajan posao i nokautirao Novozelanđina! Je li on idući za Hrgovića? divider

Neporaženi Kabayel pokazao je kako je bio nepravdeno podcijenjen te je sad sebe postavio u poziciju iz koje može tražiti veliki meč koji će ga plasirati u sam vrh. Sjajna izvedba i ogromna pobjeda za njemačkog boksača iz dvorana Ivana Dijakovića.

Kako je Kabayel završio meč, pogledajte OVDJE.

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider