FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Željno očekivani dvoboj

Uskoro bi mogao pasti dogovor o iščekivanom teškaškom spektaklu: Usykov promotor priprema ponudu koju Fury neće moći odbiti

Usyk je nedavno potpisao ugovor s novim promotorom Skills Challenge koji je spreman organizirati borbu sa Tysonom Furyjem te će mu ponuditi cifru koju će teško moći odbiti.

Tyson Fury (Foto: Afp)

Svi ljubitelji boksa željno očekuju borbu za ujedinjenje teškaških titula između WBA, WBO i IBF prvaka Oleksandra Usyka te nosioca WBC pojasa Tysona Furyja. Iako se činilo da je taj dvoboj neizbježan pregovori su propali kada Usyk nije pristao na podcjenjivačku ponudu o podjeli zarade u omjeru 70/30 koju mu je poslao Furyjev tim.

Dubois je samo stepenicam prema željno očekivanom dvoboju

Usyk kao jednako legitiman prvak nije htio zaraditi manje od Furyja stoga se okrenuo novom izazovu. Pred njim sada je borba u Poljskoj protiv obaveznog izazivača Daniela Duboisa. 12. kolovoza Ukrajinac će u Wroclawu pokušati obraniti svoje titule protiv opasnog Engleza kojega je u profesionalnoj karijeri zaustavio samo sunarodnjak Joyce.

Nedugo nakon potvrde o svojoj obrani titule, Usyk je potpisao za bogatu promociju stacioniranu u Saudijskoj Arabiji, Skills Challenge. Prema njihovim navodima oni su spremni izbiti Furyja iz cipela ponudom koju Gipsy King neće moći odbiti.

“Vrhunska ponuda stići će uskoro, bit će temeljena na marketinškoj vrijednosti i želji svih da gledaju tu borbu. Tyson je frustriran jer se želi boriti. Ako ugovori borbu za rujan ili listopad i bude spreman u prosincu, poslat ćemo mu ponudu“ izjavio je Amer Abdallah, jedan od čelnih ljudi Skills Challengea.

Fury koji još uvijek nije pronašao protivnika za svoju obranu titule ovakvu ponudu će teško odbiti. Njega se povezivalo s neporaženim Australcem Dempseyjem McKeanom, no ta borba teško da bi privukla veliki broj gledatelja. Bila bi to slična priča kao u posljednje dvije Furyjeve obrane titule protiv Whytea i Chisore. Borbe koje su se održavale u Engleskoj na velikim stadionima poput Wembleyja i Tottenham stadiona najveću pozornost privukle su upravo u njegovoj domovini zbog lokalnog rivaliteta. Ostali ljubitelji te borbe vidjeli su kao jednosmjernu ulicu, upravo onako kako su se naposlijetku i završile.

Nikad zanimljivije vijesti iz kraljevske divizije

U svijetu superteškaša tržište je aktivnije nego ikad prije. Ugovorena je borba između Wildera i Joshue pod pokroviteljstvo Eddija Hearna koja će obadvojici boksača vjerojatno osigurati najveću zaradu u karijeri. Pobjednik tog meča ponovno će se vratiti u sami vrh boksa i moći će konkurirati za svjetsku titulu.

Još jedan engleski boksač ugovorio je meč. Točnije rečeno, aktivirao je klauzulu u ugovoru za revanšom. Riječ je o Joeu Joyceu koji je poražen od 40-godišnjeg veterana Zhilei Zhanga ranije ove godine. Oni bi se u ringu trebali susresti 2. rujna ove godine, a Kineza se prije aktiviranja klauzule povezivalo s borbama protiv Tysona Furyja, ali i revanšom s Filipom Hrgovićem. Naime, Hrgović je Kineza porazio prošle godine, a u Zhangovom kutu smatrali su kako je riječ o nepravdi.

Hrgović i dalje čeka svog protivnika

Boksački svijet vrvi vijestima o borbama sve dok naš Filip Hrgović i dalje čeka na svoju. Razgovori sa Dempseyjem McKeanom bili su obznanjeni javnosti, no do dogovora i dalje nije došlo. Pričalo se također i o mogućoj borbi sa bivšim prvakom Andyjem Ruizom za IBF-ovu interim titulu, ali niti vijesti koje bi to potvrdile i dalje se čekaju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider