Kontroverze i rasprave nakon UFC-a 247 na kojem je Jon Jones jednoglasnom sudačkom odlukom obranio naslov prvaka poluteške kategorije pobijedivši Dominicka Reyesa jednostavno ne prestaju. MMA novinar Shaheen Al-Shatti, kolumnist za The Athletic MMA, otkrio je bizarnu statistiku suđenja Joea Soliza, suca koji je Jonu Jonesu dao četiri od pet rundi.

U svom podcastu "Man And The Mith" Al-Shatti je otkrio sljedeće o sucu Solizu.

"On je, uključujući event u subotu, sudio u 10 UFC-ovih mečeva, tri na UFC-u 247. Sve tri kartice u subotu bile su potpuno nerazumne i za njih ne postoji objašnjenje. U prethodnih sedam UFC-ovih mečeva koje je sudio, više od polovice bile su podijeljene odluke. Samo to dovoljno govori da nešto ne valja s tim tipom. Pet od sedam borbi bile su podijeljene odluke zbog njegove kartice. Na njegovim karticama borci koji su izgubili meč bili su pobjednici, mimo javnog mišljenja, mišljenja njegovih kolega i svih u dvorani. To znači da je, zajedno s tri kontroverzne kartice koje je imao u subotu, grdno pogriješio u osam od deset mečeva. Osam od deset! Kako je to moguće? On je možda najgori sudac u povijesti UFC-a. Kako je moguće da takva osoba sudi najvažniji meč večeri? On je dao rundu Gilesu, koji je četiri minute bio na podu u podređenom položaju protiv Krausea. To je nevjerojatna i uvredljiva nesposobnost. Zamislite si da ste na poslu i gadno zeznete stvar u osam od deset slučajeva, ali vas šef nagradi za to. To je ludost. Nema nikakva smisla."

Čak se ni Jon Jones nije složio sa sucem Solizom! Smatra da je pobijedio u tri od pet rundi, a dva dana nakon eventa na Twitteru, gdje često komunicira sa svojim pratiteljima, detaljnije je analizirao i objasnio zašto je Reyes izgubio.

"Dominic je bacio doslovno 12 udaraca više od mene. Ja sam imao rušenja na svojoj strani. Bio sam agresivan, išao sam prema naprijed, kontrolirao sam oktogon i uputio sam više značajnih udaraca. Dom je u potpunosti stao u šampionskim rundama (4. i 5.) i sada ima obraza biti ljutit na suce. Nemojte biti ljutiti na suce, već na njegova kondicijskog trenera. Odustao je čim je voda postala duboka i sad hoda uokolo i priča da je pokraden. Kada će ti mladi dečki početi preuzimati odgovornost na sebe? To je ono što ne valja u današnjem svijetu s mladima", napisao je Jones.

Mišljenje o tome tko je pobijedio podijeljeno je, a zbog toga će UFC vjerojatno organizirati novu borbu između te dvojice sjajnih boraca, prije ili kasnije.

POBJEDA JONA JONESA