FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
jones detaljno analizirao pobjedu

Velika sramota za UFC: Kontroverzni sudac Soliz u karijeri ima čitav niz bizarnih odluka!

Kolumnist The Athletic MMA-a iznio je bizarne činjenice o kontroverznom sucu Joeu Solizu, koji je četiri od pet rundi presudio u korist Jona Jonesa.

Kontroverze i rasprave nakon UFC-a 247 na kojem je Jon Jones jednoglasnom sudačkom odlukom obranio naslov prvaka poluteške kategorije pobijedivši Dominicka Reyesa jednostavno ne prestaju. MMA novinar Shaheen Al-Shatti, kolumnist za The Athletic MMA, otkrio je bizarnu statistiku suđenja Joea Soliza, suca koji je Jonu Jonesu dao četiri od pet rundi.

U svom podcastu "Man And The Mith" Al-Shatti je otkrio sljedeće o sucu Solizu.

gol expired Snimka koja ledi krv u žilama: Biciklist snimio video s mjesta pogibije Kobea Bryanta divider

"On je, uključujući event u subotu, sudio u 10 UFC-ovih mečeva, tri na UFC-u 247. Sve tri kartice u subotu bile su potpuno nerazumne i za njih ne postoji objašnjenje. U prethodnih sedam UFC-ovih mečeva koje je sudio, više od polovice bile su podijeljene odluke. Samo to dovoljno govori da nešto ne valja s tim tipom. Pet od sedam borbi bile su podijeljene odluke zbog njegove kartice. Na njegovim karticama borci koji su izgubili meč bili su pobjednici, mimo javnog mišljenja, mišljenja njegovih kolega i svih u dvorani. To znači da je, zajedno s tri kontroverzne kartice koje je imao u subotu, grdno pogriješio u osam od deset mečeva. Osam od deset! Kako je to moguće? On je možda najgori sudac u povijesti UFC-a. Kako je moguće da takva osoba sudi najvažniji meč večeri? On je dao rundu Gilesu, koji je četiri minute bio na podu u podređenom položaju protiv Krausea. To je nevjerojatna i uvredljiva nesposobnost. Zamislite si da ste na poslu i gadno zeznete stvar u osam od deset slučajeva, ali vas šef nagradi za to. To je ludost. Nema nikakva smisla."

gol expired UFC-ov prvak želi obračun s Miočićem: "Brzina, inteligencija... Sve je na mojoj strani!" divider

Čak se ni Jon Jones nije složio sa sucem Solizom! Smatra da je pobijedio u tri od pet rundi, a dva dana nakon eventa na Twitteru, gdje često komunicira sa svojim pratiteljima, detaljnije je analizirao i objasnio zašto je Reyes izgubio.

gol expired Nove kontroverze nakon UFC-a 247: "Sudac uopće ne gleda dvoboj. Gleda u mobitel. Ovo je besmisleno" divider

"Dominic je bacio doslovno 12 udaraca više od mene. Ja sam imao rušenja na svojoj strani. Bio sam agresivan, išao sam prema naprijed, kontrolirao sam oktogon i uputio sam više značajnih udaraca. Dom je u potpunosti stao u šampionskim rundama (4. i 5.) i sada ima obraza biti ljutit na suce. Nemojte biti ljutiti na suce, već na njegova kondicijskog trenera. Odustao je čim je voda postala duboka i sad hoda uokolo i priča da je pokraden. Kada će ti mladi dečki početi preuzimati odgovornost na sebe? To je ono što ne valja u današnjem svijetu s mladima", napisao je Jones.

Mišljenje o tome tko je pobijedio podijeljeno je, a zbog toga će UFC vjerojatno organizirati novu borbu između te dvojice sjajnih boraca, prije ili kasnije.

gol expired Ne pobjeđuje se najveći svih vremena s dvije dobre runde: Miočić pokrenuo raspravu, sudac meča zbog prijetnji napustio sport divider

POBJEDA JONA JONESA

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider