Mnogi su nezadovoljni otišla s UFC 247 eventa u Houstonu na kojem su Jon Jones i Valentina Ševčenko obranili pojaseve prvaka. I dok je Ševčenko uvjerljivo slavila u sunaslovnoj borbi večeri, Jones je odnio po mnogima kontroverznu pobjedu protiv Dominicka Reyesa.

Priča večeri zapravo je bio sudac Joe Solis, koji je u glavnom meču večeri procjenio da je Jon Jones dobio četiri od pet rundi protiv Dominicka Reyesa, što gotovo sigurno nije. No nije on bio problem u preliminarnom dijelu programa, u kojem smo vidjeli još jednu čudnu sudačku odluku.

Lauren Murphy odnijela je pobjedu podijeljenom sudačkom odlukom protiv Andree Lee, no tijekom posljednje runde jedan od sudaca nije pratio njihov okršaj, već je gledao u mobitel. To su u prijenosu uživo na ESPN-u potvrdili komentatori Joe Rogan i Dominick Cruz.

"Gledamo jednog od sudaca koji doslovno ne gleda meč. Ovo je ludost. Gleda u stol (mobitel). Ovo je besmisleno", komentirali su Rogan i Cruz.

Nakon 15-ak sekundi šutnje ponovno se oglasio Rogan.

"Ovo je ludo, jer on i dalje ne gleda ovaj meč."

Danny Dealejandro i Patrick Patlan su bili suci koji su dali pobjedu Lauren Murphy, s tim da joj je prvospomenuti dao sve tri runde, a Patlan dvije od tri. Treći sudac, Chris Lee, je presudio u korist Lee, koja je ostavila bolji dojam u većini dvoboja.

POBJEDA JONA JONESA