FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
odlučilo iskustvo i srce šampiona

VIDEO Jones obranio titulu UFC prvaka po 14. put i ušao u povijest: Reyes imao pobjedu na dlanu, ali nije bilo dovoljno

Jon Jones obranio je naslov UFC prvaka poluteške kategorije nakon što je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Dominicka Reyesa.

Jon Jones obranio je naslov UFC prvaka poluteške kategorije nakon što je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Dominicka Reyesa. Jones je bio na rubu poraza, ali se zahvaljujući svom nevjerojatnom šampionskom srcu i velikom iskustvu izvukao i po rekordni 14. put obranio naslov UFC prvaka

Dvojica sudaca u konačnici su dali prednost Jonesu 3:2 u rundama, dok je jedan od njih smatrao da je Jones dobio četiri, a Reyes jednu rundu (48-47, 48-47 i 49-46).

Jones je izgubio prvu, kod nekih sudaca i drugu rundu, no u nijednom trenutku nije paničario i mijenjao svoju taktiku. Nakon pobjede odao je priznanje Reyesu za sjajnog odrađenju borbu, u kojoj je teško pronalazio riješenja i nije uspjevao ozbiljnije uzdrmati svog suparnika. 

gol expired Na pomolu spektakularni transfer: Barcelona uz posebnu dozvolu dovodi hrvatskog napadača?! divider

Nijedan borac u dosadašnjoj karijeri Jona Jonesa kao prvaka nije primio toliko malo udaraca koji su nanijeli štetu. Reyes je završio meč bez ozbiljnije primjetne štete na svom licu / tijelu, za razliku od Jonesa, no to sucima nije bilo dovoljno da proglase novog prvaka. 

Reyes dobio prvu, kod nekih sudaca i drugu rundu

Reyes je sjajno otvorio meč protiv možda i najvećeg borca svih vremena. Uputio je nekoliko odličnih udaraca koje je Jon Jones jako dobro "upio", no onda i dobio jedan high-kick u bradu krajem prve runde, koju je Reyes završio s više upućenih udaraca od svog suparnika.

U sličnom tonu nastavljeno je i u drugoj rundi, u kojoj je Reyes ponovno ispalio više udaraca, pogotovo nogom, no Jones je bio opasniji i nije bio u teškoj situaciji kao u prvoj rundi.

Jones iskusno dočekao pad Reyesa

Reyes je odlično otvorio i treću rundu, no kako je ista odmicala izgledao je sve umorniji i umorniji. Jones ga je primirio, držao kontrolu kretanja po oktogonu i nije dopustio više nijedan ozbiljniji udarac prema sebi.

gol expired Senzacija u Italiji: Jurićeva Verona preokretom nokautirala Juventus! divider

Na početku četvrte runde Reyes je ponovno uzdrnao Jonesa, koji se brzo pribrao i oborio suparnika na tlo, ali ga nije uspio tamo zadržati. Reyes je bivao sve umorniji i umorniji, što je Jones koristio za novu dominaciju do kraja runde.

Nakon četiri runde rezultat je vjerojatno bio izjednačen, odnosno obojica su u tom trenutku, uoči početka posljednje runde, imali po dvije runde u svojem džepu.

U petoj rundi do izražaja je došlo iskustvo Jona Jonesa, koji je dobio tih posljednjih pet minuta i u konačnici zasluženo obranio naslov UFC prvaka. 

Ispisao povijest UFC-a

Jones je pretekao Georgesa St-Pierrea, koji je 13 puta u svojoj karijeri branio titulu UFC prvaka. Jones je stigao na ukupno 20 pobjeda kao UFC borac i time je na toj ljestvici podijelio treće mjesto s Michaelom Bispingom, Jimom Millerom te još jednom GSP-em.

Osim ovih rezultata, Jones drži gotovo sve UFC-ove rekorde poluteške kategorije koje će samo imati priliku popraviti.

Ševčenko razbila izazivačicu i obranila naslov

Valentina Ševčenko obranila je pojas prvakinje muha kategorije nakon što je tehničkim nokautom riješila izazivačicu Katlyn Chookagian.

Ševčenko je još jednom dominantnom predstavom pokazala i dokazala da joj nema ravne suparnice u ovoj diviziji, iako je u pobjedničkom govorila otkrila da ima još borkinja s kojima bi se trebala ogledati. 

Klubovi prve lige (GOL.hr) HNL: Raspored i satnica svih utakmica do kraja sezone divider

Postoji opcija trilogije protiv Amande Nunes od koje je već dva puta gubila, no treba vidjeti je li i UFC zainteresiran za takvu opciju. 

Tafa stigao do premijerne pobjede u UFC-u

Novozelanđanin Justin Tafa stigao je do prve pobjede u UFC-u, nakon što je nakon manje od dvije minute teškaške borbe u prvoj rundi nokautirao Juana Adamsa

Tafa je slavio tehničkim nokautom, nakon kombinacije krošea i snažnog aperkata koji su oborili Adamsa na tlo. Sudac je možda prerano uletio između boraca i prekinuo borbu, no kasnije se primjetilo da je Adams bio nestabilan na nogama od siline udaraca koje je primio. 

Bio je to drugi uzastopni poraz razočaranog Adamsa, nakon što je prethodno poražen od kontroverznog bivšeg igrača NFL-a Grega Hardyja. 

POBJEDA JUSTINA TAFE

Drugi uzastopni poraz Mirsada Bektića

U drugoj borbi glavnog programa vidjeli smo Mirsada Bektića, koji je upisao drugi uzastopni poraz u perolakoj diviziji. Bolji od njega bio je Dan Ige, koji je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. 

Bektić je sjajno odradio drugu rundu kada je oborio Igea i proveo u dominantnoj poziciji u parteru gotovo četiri minute, no osim toga njegov suparnik bio je osjetno kvalitetniji i bolji borac. 

Ige je odlično pogađao i dovodio Bektića u teške pozicije, pogotovo u prvoj rundi. U konačnici je sudačka odluka potpuno opravdana. 

Nakon nokauta koji je pretrpio od Josha Emmetta, ovo je drugi uzastopni poraz Bektića. Ige je stigao do 13. pobjede u karijeru, u kojoj ima i dva poraza. 

POBJEDA DANA IGEA

Derrick Lewis slavio protiv pridošlice u tešku kategoriju

Glavni program otvoren je dosadnjikavom borbom teškaša između domaćeg dečka Derricka Lewisa i Šveđanina Illira Latifija. U sudaru pravog teškaša Lewisa i poluteškaša koji se odlučio okušati u teškoj diviziji, pobjedu je jednoglasnom sudačkom odlukom odnio domaći borac.

Latifi, znatno niži i lakši borac, je tijekom cijelog meča bježao od Lewisa, te ga je u četiri navrata uspio srušiti, ali osim toga nije napravio ama baš našta. 

Lewis je stigao do 23. pobjede u karijeri, u kojoj ima i sedam poraza. Latifi je pak upisao osmi poraz u karijeri, te treći uzastopni. 

UFC 247, glavni program:

Jon Jones pobijedio Dominicka Reyesa (jednoglasna sudačka odluka)

Valentina Ševčenko pobijedila Katlyn Chookagian (tehnički nokaut, 3. runda)

Justin Tafa pobijedio Juana Adamsa (tehnički nokaut, 1. runda)

Dan Ige pobijedio Mirsada Bektića (podijeljena sudačka odluka)

Derrick Lewis pobijedio Illira Latifija (jednoglasna sudačka odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider