FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Uvjeren da je on taj

UFC-ov prvak želi obračun s Miočićem: "Brzina, inteligencija... Sve je na mojoj strani!"

Prije tri dana, UFC-ov prvak Jon Jones postao je novi rekorder, s nevjerojatnih 14 pobjeda u borbama za naslov prvaka. I baš zbog takve dominacije, nagađa se o njegovom prelasku u tešku kategoriju i o meču sa Stipom Miočićem.

Proglašenje nastavka, sada rekordne, vladavine Jona Jonesa naišlo je uglavnom na zvižduke arene u Houstonu. Jones je i u najavi borbe govorio kako razmišlja o prelasku u tešku kategoriju, no nakon Reyesa je malo ipak povukao kočnicu.

Jone, ramišljao si o odlasku u tešku kategoriju. Pričao si o svojoj budućnosti. Nakon ove borbe, je li to ono što bi trebao učiniti ili želiš još borbi u poluteškoj. Možda i uzvrat s Reyesom?

"Morat ću porazgovarati sa svojim trenerom i smisliti što ćemo napraviti. Večeras moram proslaviti. Baka mi je došla na borbu", poručio je Jones.

Podsjetimo, nekoliko dana prije borbe s Reyesom Jones je analizirao kako može pobijediti Miočića i rekao kako želi tu borbu.

"Stvarno se želim boriti sa Stipom Miočićem. Mogu ga pobijediti. Gledao sam njegove borbe protiv Cormiera i znam da ga mogu pobijediti. Razlika u brzini, borilačka inteligencija, raznovrsnost, vjera i samopouzdanje, sve to je na mojoj strani. Mislim da sam ja taj koji ga može pobijediti", uvjeren je Jones.

No, kao zapeta puška čeka i Daniel Cormier. Sada su uloge promijenjene jer dok je Cormier držao pojas, prvo ga je branio protiv Lewisa i dugo želio borbu s Lesnarom pa je nakon svega gospodski dao revanš Stipi. O svemu se oglasio i Dana White, predsjednik UFC-a.

"Ponudio sam Cormieru druge borbe. No, on osjeća da je Stipe borba koju želi i treba. Ne želi nikoga drugog. Ne mogu ga natjerati da se bori s nekim drugim. Želi ovu borbu, a ja bih je volio vidjeti", kaže Dana White.

I dok se Miočićev sljedeći korak čeka, raspravlja se o sustavu bodovanja. Reyes, koji je po mnogima slavio u ovoj borbi, i Jones dali su težak posao sucima. Mnogi predlažu otvoreni sustav bodovanja u kojem bi svi u dvorani i pred TV ekranima znali odmah nakon runde tko je osvojio rundu.

Očito su Reyes i Jones uzburkali svijet slobodne borbe. Hoće li ga u 2020. dodatno uzburkati i povratak Stipe Miočića u oktogon, svi nestrpljivo očekujemo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider