FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
održao obećanje

Israel Adesanya novi je kralj UFC-ove srednje kategorije: Brutalno nokautirao prvaka Whittakera!

Israel Adesanya novi je UFC-ov prvak srednje kategorije nakon što je nokautirao prvaka Roberta Whittakera.

Adesanya nokautira Whittakera (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Israel Adesanya novi je prvak UFC-ove srednje kategorije nakon što je u 2. rundi nokautirao aktualnog prvaka Roberta Whittakera! Adesanya je upisao 18. pobjedu u isto toliko MMA okršaja i sada je neporaženi UFC prvak. 

Rekao je da će biti najveći prvak, najveća zvijezda UFC-a i za sada se drži svoje riječi. To je pokazao i svojim ulaskom u oktogon, kada je s još tri osobe imao kompletnu koreografiju prilikom izlaska iz tunela. 

Adesanya nije krenuo agresivno od prve minute, već je smireno promatrao i snimao Roberta Whittakera. Australac je pokušavao probiti obranu Novozelanđanina, no nije mu to polazilo za rukom. Adesanya je prvu priliku za pobjedu dočekao na samom kraju runde, ali je njegov završetak zaustavio gong koji je označio kraj runde. 

Izlazak Israela Adesanye (Foto: GOL.hr) Spektakularan i do sada neviđeni ulazak u oktogon UFC-ove zvijezde i novog prvaka! divider

Adesanya je poslao Whittakera u nokdaun, krenuo na njega, no u trenutku kada je se trebao spustiti i završiti uzdrmanog prvaka, oglasio se gong! Whittaker je odteturao do svog kuta i u minuti se pribrao. 

Krenuo je agresivno i bio bolji borac u prve dvije minute druge runde, a onda je Adesanya krenuo. Uzvraćao je udarce, pokušavao biti agresivniji. Presudni trenutak dogodio se nešto nakon tri minute borbe u drugoj dionici.

Whittaker je krenuo u napad, malo preagresivno, što je Adesanya iskoristio i iz kontre, kombinacijom desna - lijeva, ponovno poslao Australca u nokdaun. Ovoga puta je kraj bio daleko, Novozelanđanin je odmah nasrnuo na Whittakera i oduzeo mu pojas prvaka, odnosno ujedio dva pojasa.

Podsjetimo, Adesanya je bio privremeni prvak uoči ovog dvoboja, a sada je neprikosnoveni prvak UFC-ove srednje kategorije.

U govoru nakon meča već je najavio i prvu obranu naslova koja će se dogoditi protiv Paula Coste, još jednog neporaženog UFC borca srednje kategorije. 

Domaće navijače razveselio je Dan Hooker, koji je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Ala Iaquinte, čovjeka koji je izdržao pet rundi protiv Khabiba Nurmagomedova. 

U sve tri runde sunaslovne borbe večeri Hooker je kontrolirao događanja u oktogonu i u nijednom trenutku nije bio ugrožen. Primio je svega dva jača udarca, dok ih je sam zadao na desetke. 

Bila je to druga uzastopna pobjeda Hookera, nakon što je njegov prethodni niz od pet pobjeda prekinuo Edson Barboza. S druge strane Iaquinta je upisao drugi poraz u posljednje četiri borbe. 

gol expired Provokacije u boksu nisu novost, ali ovo što se dogodilo treneru Ivane Habazin je nova dimenzija divider

Veliko iznenađenje priredio je Moldavac Sergej Spivak koji je pobijedio domaćeg dečka Taia Tuivasu. Iako je bio praktički autsajder, Spivak je u drugoj rundi složio "trokut" na ruci Australca i upisao najveću pobjedu u karijeri. 

Tuivasa je odmah na startu jednim low kickom počistio Spivaka, no to je bilo sve što je napravio u meču. Nakon toga Spivak je u idućih sedam minuta isto toliko puta rušio Australca od čega se ovaj šest puta uspješno pridizao. 

No, sedmo rušenje je bilo kobno. Nakon nekoliko laktova Tuivasa je prokrvario iz arkade, nakon čega ga se Spivak namjestio i složio mu "trokut" na ruci. 

Bio je to treći uzastopni poraz Tuivase i 10. pobjeda Spivaka u karijeri, šesta prekidom. 

Na otvaranju glavnog programa Yorgan De Castro brutalno je nokautirao domaćeg borca Justina Tafu za samo dvije minute borbe. U dvoboju dvojice teškaša i neporaženih boraca, De Castro je dočekao svoju priliku i sjajno pogodio. 

Tafa je bolje otvorio dvoboj no kao da ga je malo ponijelo pa je u jednom pokušaju napada ostavio rupu u svojoj obrani, što je De Castro iskoristio i desnim krošeom uspavao svog suparnika. 

Glavni program UFC-a 243:

Israel Adesanya pobijedio Roberta Whittakera (nokaut, 2. runda)

Dan Hooker pobijedio Ala Iaquintu (jednoglasna sudačka odluka)

Sergej Spivak pobijedio Taia Tuivasu (gušenje, 2. runda)

Dhiego Lima pobijedio Lukea Jumeaua (podijeljena sudačka odluka)

Yorgan De Castro pobijedio Justina Tafu (nokaut, 1. runda)

Klubovi prve lige (GOL.hr) HNL: Raspored i satnica svih utakmica do kraja sezone divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider