FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Našla ga u nesvijesti u krvi

Provokacije u boksu nisu novost, ali ovo što se dogodilo treneru Ivane Habazin je nova dimenzija

Hrvatska boksačica Ivana Habazin i njezin trener James Ali Bashir jedna su od glavnih tema svjetskih medija. Nažalost, uoči njezine borbe za naslov prvakinje svijeta protiv dvostruke olimpijske pobjednice Clarice Shields dogodio se incident, nakon kojeg je Ivanin trener fizički napadnut i operiran, a borba otkazana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja hrvatska boksačica i bivša svjetska prvakinja Ivana Habazin po crnom će zapamtiti uvertiru uoči njezine borbe života. Njezin trener, James Ali Bashir koji je radio s mnogim velikim imenima poput Vladimira Klička ili Aleksandra Usika, nokautiran je s leđa prije službenog vaganja od, navodno, člana stručnog stožera Ivanine protivnice Claresse Shields.

"Bashir je operiran upravo. Ovdje je pored mene. Bit će OK. Bit ću i ja. Samo vam želim zahvaliti na svim porukama i potpori", poručila je Ivana.

Pronašla ga je u nesvijesti u krvi, a te slike su obišle svijetsku javnost koja se raspisala o nemilom događaju.

"Radi svega što se dogodilo tijekom ceremonije vaganja prije samog meča, borba između Claresse Shields i Ivane Habazin za WBC titulu u super velter kategoriji je otkazana. WBC vrlo oštro osuđuje bilo kakvo nasilje u našem sportu, a posebno strašan napad koji se dogodio tijekom službenog događanja na ovom meču", poručili su iz WBC-a.

Habazin i trener Ali Bashir (Foto: AFP) Boksačka organizacija WBC stala na stranu Ivane Habazin: "Vlasti neka učine svoje" divider

Ivana je svoje boksačko ime osam godina gradila sa Vladom Božićem koji je i danas gotovo svakodnevno s njom u kontaktu.

"Ne sjećam se da se dogodilo nešto ovakvo"

"Teško je bilo šta pametno reći na to ali presedan je to. Ja se ne sjećam da se dogodilo nešto ovakvog tipa i na ovakav način", kazao je Božić.

Habazin je i prije samog vaganja doživljavala provokacije i podcjenjivanja u statusu od promotora i stručnog stožera protivnice. Božić navodi samo neke primjere.

"Stave vam hotel sat vremena vožnje, u loš hotel gdje se nabija i radi. Putujete dugo. Od putovanja trajanja jedan sat naprave vam presjedanje i putujete pet sati."

Shields, dvostruka olimpijska pobjednica i bez sumnje sjajna boksačica, ovako je prokomentirala incident.

Claressa Shields (Foto: AFP) Sramotne izjave prvakinje nakon što joj je brat pretukao trenera hrvatske boksačice divider

"Zovu je 'Ivana bez isprika', pa očekujem da ih i ne bude. Sigurna sam da ima drugog trenera kojeg može dovesti na borbu."

Misao koja nadilazi borilački sport

Za Habazin nije bilo sporta - zdravlje trenera je na prvom mjestu.

"Najvažnije je da je moj trener OK. Ne znam tko uopće može pomisliti da ću ići u borbu za dvostruku titulu prvakinje svijeta nakon svega što se dogodilo mom treneru, meni i mom stručnom stožeru", jasna je Ivana.

Za kraj, ostavljamo misao gospodina Božića, koja nadilazi borilački sport.

"To je žalosno da se mora dogoditi ovako nešto negativno da svjetska javnost poprati na taj način i tim intenzitetom taj meč. To samo dokazuje koliko je ova planeta i društvo devijantna."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider