UFC 243 opravdao je status najvećeg UFC spektakla godine! Marvelov stadion u Melbourneu ugostio je rekordni UFC-ov event u povijesti. Po prvi puta u povijesti na jednom eventu okupilo se više od 57 tisuća navijača, koji mogu biti apsolutno zadovoljni svime viđenim. Osim možda novim prvakom…

Novozelanđanin i privremeni prvak Israel Adesanya postao je novi UFC prvak nakon što je u 2. rundi nokautirao prvaka i domaćeg dečka Roberta Whittakera. Bila je to sjajna kontra "The Last Stylebendera" koji je uoči borbe obećao da će biti najveća UFC-ova zvijezda koja će podići taj status na jednu sasvim novu razinu.

To mu za sada i polazi od ruke. Adesanya je za najveći event godine pripremio i najspektakularniji ulazak u oktogon ikad. Uz pomoć još trojice asistenata Novozelanđanin je imao cijelu koreografiju koja je trajala dobrih minutu i pol.

Svi su ostali oduševljeni viđenim i mnogi jedva čekaju da vide što će iduće smisliti ovaj planetarno popularni borac. Nakon pobjede najavio je i prvu obrane naslova prvaka protiv Paula Coste, još jednog neporaženog borca u UFC-u.

Podsjetimo i da je Adesanya izjavio da će biti veća zvijezda od Jona Jonesa, dok je njegov trener rekao da bi se jednog dana mogao boriti i za pojas prvaka teške kategorije protiv Stipe Miočića…