FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
gledajte noćas na gol.hr-u

Podsjetnik na prva dva okršaja: Kondicija presudila u oba meča, Stipe ima formulu da zauvijek stane na kraj glasinama

U prve dvije borbe za naslov prvaka Stipe Miočić i Daniel Cormier upisali su po jednu pobjedu.

DC i Miočić uoči borbe (Foto: GOL.hr)

Noćas će se po treći put zaredom u oktogonu naći aktualni prvak UFC-ove teške kategorije Stipe Miočić i bivši vlasnik pojasa Daniel Cormier. Bit će to glavna borba UFC 252 priredbe u Las Vegasu, koji možete gledati UŽIVO na našem portalu od 4 sata ujutro, te u snimci na Novoj TV u nedjelju navečer u 22:45.

Nakon prva dva okršaja obojica boraca imaju po jednu pobjedu ostvarenu nokautom odnosno tehničkim nokautom. Cormier je slavio u srpnju 2018. godine nokautiravši Miočića na samom kraju prve runde, a naš je borac uzvratio 13 mjeseci kasnije tehničkim nokautom pred kraj četvrte runde.

UFC 252: Miočić vs Cormier VIDEO Stipe Miočić obranio naslov UFC prvaka i definitivno postao najveći teškaš u povijesti! divider

Miočić - Cormier I

U prvom meču 7. srpnja 2018. godine Miočić je bio veliki favorit uoči UFC-a 226 koji se održao u Las Vegasu, baš kao što će se održati i noćašnji. No, Cormier je iskoristio jednu neopreznost našeg borca i desnim krošeom ga ugasio 30 sekundi prije kraja prve runde.

Stipe je sjajno otvorio meč i dominirao prve dvije, dvije i pol minute. Pritiskao je DC-ja i gurao ga prema ogradi kaveza, uputio više konkretnih udaraca. Dobivao je prvu rundu. Onda je na otprilike polovici runde Cormier krenuo prema naprijed.

Stipe se ispuhao 

Osim što je počeo vršiti pritisak na Miočića koji se već lagano ispuhao, moguće jer je bio znatno teži nego u drugom i uoči trećeg meča, Cormier je počeo hvatati ruke našeg borca, ulaziti u poludistancu, te pritom zadavati neke ozbiljne udarce. Osim tih udaraca Cormier je koristio i prste kojima je kopao po očima Miočića, a zbog kojih je dobio samo usmenu opomenu od suca Marca Goddarda, koji će i noćas biti treći čovjek u oktogonu uz dvojicu glavnih aktera.

gol expired Rezultati ankete su pomalo nevjerojatni, uz Stipu protiv cijelog UFC-a i njihovog ljubimca divider

Miočić je pred kraj runde postao prestatičan, prije svega na nogama, što je Cormeir koristio za plasiranje lakih udaraca. Uoči posljednjih sekundi borbe pojavila se informacija da je Cormier preuzeo vodstvo u zadanim udarcima, a onda je uslijedio onaj presudni.

Iz jednog izlaska iz klinča Cormier je kratkim desnim krošeom pogodio Miočića u bradu i u trenutku ga ugasio. Stipe je pao i Cormier je s nekoliko udaraca dovršio posao.

PRVI MEČ MIOČIĆA I CORMIERA I

Miočić - Cormier II

Uzvrat dvojice po mnogima najboljih teškaša u povijesti UFC-a dogodio se 17. kolovoza u Anaheimu, gdje je Miočić na spektakularan način okrenuo meč protiv prvaka Cormiera i slavio tehničkim nokautom 50 sekundi prije kraja četvrte runde.

Za razliku od prvog meča u kojem je Miočić krenuo agresivno i prema Cormieru, u početku uzvrata Miočić je početnu inicijativu prepustio Cormieru. Prve dvije minute meč je bio izjednačen, a onda je DC uhvatio Miočića za jednu nogu, podigao ga u zrak i brutalno bacio na tlo.

gol expired Cormier na vaganju ponovno odigrao svoju psihološku igru: Kilaža je otkrila jako puno toga uoči trilogije divider

Iduće dvije i pol minute proveo je na Miočiću pokušavajući pronaći prostora za "ground and pound" ili neku polugu / gušenje, no Stipe je za razliku od njegovih mnogih suparnika jednostavno predobar borac u parteru da bi to dopustio.

Nakon što je uvjerljivo dobio prvu rundu, Cormier je sjajno odradio i drugu rundu i to u stand upu. Nije pokušao više rušiti Miočića, već ga je dobio u borbi na nogama, točnije jednoj tipično boksačkoj rundi s malo kickova, ali puno kombinacija rukama. Na samom kraju runde vidjelo se da ju je Cormier završio uspuhan.

Preokret započeo u trećoj rundi

U trećoj rundi već se jako osjetilo da je Cormier na granici svoje snage, dok je Stipe bivao sve bolji i bolji. Iako je kod sudaca vjerojatno izgubio i treću rundi za dlaku, Miočić je djelovao sve bolje i bolje, sve laganije i laganije na nogama.

U četvrtoj rundi Stipe je bio poput leptira na nogama i sjajno se kretao oko Cormiera, koji je počeo teturati i bacati udarce iz očaja. Svaki put kada je Cormier krenuo po udarac u glavu, Miočić je aperkatom napao tijelo i nanosio štetu.

gol expired Pogledajte posljednje sučeljavanje Miočića i Cormiera uoči konačne odluke divider

Svakim udarcem u tijelo Cormier je djelovao sve slabije i sporije, što je Miočić uvidio. To je priznao i nakon meča kada su ga pitali što je pomislio nakon prvog udarca u tijelo koji je usporio DC-a.

"Pomislio sam si 'oho, imam ga'", otkrio je Stipe.

Minutu prije kraja Stipe je nakon jednog udarca u jetru spojio kombinaciju s udarcem u glavu nakon kojeg je Cormier zateturao. Krenula je kiša udaraca našeg prvaka koji su rezultirali da DC padne s nogu, a sudac Herb Dean označi kraj borbe.

CIJELA BORBA MIOČIĆA I CORMIERA II

Kondicija presudila u oba slučaja

Kao što je Stipe pao u snazi na kraju prve runde prvog meča i dopustio da mu to omete koncentraciju, tako je i Cormier posustao u snazi u trećoj i četvrtoj rundi, što je fizički daleko spremniji Stipe znao iskoristiti. Upravo je to možda i formula za ovu trilogiju, a to je odlazak u duboke vode s Cormierom.

Iako je 15 centimetara niži od Miočića, Cormier je na vaganju ponovno bio teži od našeg borca (107-106), što je vrlo značajno za meč. Borac od 180 centimetara će teško 25 minuta nositi težinu od 107 kilograma, vjerojatno i više, po oktogonu i pritom u istom ritmu napadati svog suparnika koji ima 195 centimetara i 106 kilograma.

Koeficijenti u Cro Betu za UFC 252 Miočić ili Cormier: Koliki su koeficijenti i kakve ishode prognoziraju Zelg i Pokrajac divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider