FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
velika sramota

Nisu su se samo Hrvati zarazili u Londonu, javljaju se i drugi te opisuju što se dogodilo

Nakon hrvatskog boksača Tonija Filipija i trenera Tome Katića, javili su se i turski boksači.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turski boksački savez objavio je kako su tri njihova borca i jedan trener zaraženi koronavirusom, a to se dogodilo tijekom kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre koji je prekinut u Londonu prije 10 dana.

Podsjetimo, na tom istom turniru zarazio se i hrvatski boksač Toni Filipi te njegov trener Tomo Kadić.

gol expired Boksač Toni Filipi postao prvi hrvatski sportaš zaražen koronavirusom divider

Predsjednik turskog saveza Eyup Gozgec za zarazu među boksačima izravno je optužio organizatora turnira, a to je bio Međunarodni olimpijski odbor (MOO) s obzirom na to da je Međunarodni boksači savez (AIBA) trenutačno suspendiran.

"Krivi su skupina osoba koja se brine o boksu unutar MOO-a i Britanski olimpijski odbor. Iako se koronavirus širio svijetom poput požara, oni su se ponašali kao da se ništa ne događa. Taj se turnir trebao odgoditi i prije početka, a ne nakon trećeg dana održavanja. U dvorani nismo imali nikakvih zaštitnih sredstava, nije bilo dezinfekcijskih sredstava kao ni rukavica. Svi boksači i treneri bili su smješteni u dva različita hotela, a imali smo zajedničku kantinu u kojoj nije bilo nikakvih upozorenja niti mjera opreza, kao da se epidemija ne događa", oštar je bio Gozgec te dodao kako je uputio protestna pisma odgovornima.

gol expired Hrvatski boksači vratili se iz Londona s koronavirusom, trener oštro o Savezu: ''Samo im je do slikanja kad stignu medalje'' divider

"Moja me obitelj pokušala odgovoriti od puta u London, ali sam svejedno otišao uvjeren kako će sve sigurnosne mjere biti poduzete. Velika Britanija jedna je od najrazvijenijih zemalja svijeta, ali u ovom je slučaju potpuno podbacila", zaključio je Gozgec, koji se devet dana nalazi u samoizolaciji te zasad još nema simptome bolesti.

U London je doputovalo više od 350 boksača i boksačica iz gotovo svih europskih zemalja. Turnir je počeo u subotu 14. ožujka da bi u ponedjeljak 16. ožujka prvo bilo odlučeno kako će se nastaviti bez gledatelja u dvorani, a onda je tijekom večeri toga dana odlučeno kako će se natjecanje ipak prekinuti iako je bilo planirano da će trajati do 24. ožujka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider