FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
s olimpijskih kvalifikacija

Hrvatski boksači vratili se iz Londona s koronavirusom, trener oštro o Savezu: ''Samo im je do slikanja kad stignu medalje''

Hrvatski boksači vratili su se zaraženi iz Londona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olimpijske boksačke kvalikacije u Londonu prekinute su zbog pandemije koronavirusa. Jedan od trenera Tomo Kadić otkrio je da je jedan član ekspedicije dobio pozitvian nalaz, a u podužem obraćanju na Facebooku dotaknuo se mnogih tema. Kritizirao je organizatore i Hrvatski boksački savez.

''Jedan naš kolega dobio je nalaz da je pozitivan. Samim time, znači da sam vjerojatno i ja i ostali kolege, što nije baš lijep osjećaj za progutati. Nemam straha to reći, želim vas upozoriti da je situacija ozbiljna i da nemate pravo kockati se s tuđim djedovima i bakama."

"Kad sam u Londonu tražio maske, nije ih više bilo. Otišli smo u London, nismo imali ništa. Ni dezinfekcijska sredstva, osim onih koje smo sami nosili. Ništa nije bilo osigurano od organizatora. Otišli smo svjesno na te kvalifikacije, napraviti rezultat i razveseliti sve. Vratili smo se s velikim razočaranjem u hrvatske institucije i Savez."

"Ja znam da će mi se ovo obiti o glavu, ali..."

"Ja znam da će mi se ovo obiti o glavu, ali pokušavam biti korektan. Volim ovaj sport i želim doprijeniti tome. Kad sam saznao da je otkazano, popio sam pet piva. Žao mi je što nismo napravili rezultat kad smo već došli gore i zarazili se. Nadam se ne svi, ali dosta nas ima temperaturu posljednjih dana.''

"Ja sam uputio mail da nas treba zaštiti i organizirati neki prijevoz. Zamislite, mnoge zemlje su poslale avione po svoje. Nas su smjestili u avione sa svima, ljudi su imali maske, mi nismo. OK, možda mi to nismo shvatili dovoljno ozbiljno, ali nitko nas nije upozorio. Kad sam uputio apel da nam osiguraju testiranje na aerodromu, Hrvatski boksački savez nije stao iza nas, oni se vole samo slikati kad dođu medalje. Razočaran sam jer nisam dobio ni poruku kad smo sletjeli, Tomo, kako ste, je li sve u redu."

"Ja sam vidno razočaran. Ne mogu vjerovati. Tražio sam barem da nam osiguraju prijevozna sredstva do naših domova i samoizolacije, da ne bi nikoga drugog zarazili. Dobio sam odgovor da oni nemaju takav običaj, da se snađemo."

"Kad sam shvatio da smo ostali sami kao i bezbroj puta dosad, uz sve rezultate većinu vremena smo sami, uz pomoć građana koji vole ovaj sport. Ja sam razočaran da nisu mogli poslati barem kombi", rekao je Kadić, a cijelo obraćanje možete pogledati u nastavku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider