Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nisu trebali ni početi

Neviđeni cirkus: Krenule boksačke kvalifikacije za OI pa ih MOO prekinuo usred turnira

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) odlučio je prekinuti europski kvalifikacijski boksački turnir za odlazak na OI u Tokiju koji se održava u Londonu po završetku programa predviđenog za ponedjeljak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"U svjetlu neprekidne promjene situacije u svijetu, Boxing Task Force (BTF) odlučio je danas suspendirati/zaustaviti boksački turnir, europskih kvalifikacija u Londonu, Velikoj Britaniji, te slijedeća natjecanja kvalifikacija Amerike i finalne svjetske kvalifikacije, koje su trebale biti u svibnju. Europski turnir, koji je počeo 14. ožujka i trebao bi se održati do 24. ožujka, bit će zatvoren nakon današnje večerašnje sesije.

Osiguravanje dobrobiti sportaša, dužnosnika i svih ostalih sudionika glavni je prioritet BTF-a. Od pripremne faze događaja, BTF surađuje s Lokalnim organizacijskim odborom – tijelom za provedbu natjecanja – kao i sa svojim dionicima, vlastitim medicinskim stručnjacima i nacionalnim zdravstvenim tijelima, na uspostavljanju poduzete potrebne mjere predostrožnosti.

BTF je na kraju donio odluku da se događaj danas obustavi, usred sve većih ograničenja putovanja i karantenskih mjera, kako bi sudionici iz preko 60 zemalja mogli prilagoditi svoje planove putovanja i vratiti se kući.

gol expired Katastrofalan rasplet za Hajduk: UEFA šalje prijedlog koji bi Tudoru i igračima uništio sezonu divider

BTF će nastaviti svakodnevno ocjenjivati ​​situaciju s ciljem dovršetka raspodjele preostalih mjesta, boksačkih kvota za Tokio 2020. u svibnju i lipnju. Prioritet BTF-a ostaje kvalifikacija sportaša na natjecanje, a on će obavijestiti sve dionike čim budu dostupne dodatne informacije. Istodobno, MOO je posvećen uspjehu na Olimpijskim igrama Tokio 2020., što je nedavno ponovno istaknuto.

BTF želi zahvaliti zemljama domaćinima, organizacijskim odborima i svim sudionicima koji su uključeni na njihovoj podršci i ogromnim naporima u rješavanju ove izvanredne situacije", stoji u priopćenju MOO-a.

Oba hrvatska boksača koji su nastupili u ponedjeljak u Londonu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre pretrpjela su poraze, u dvoboju 1. kola kategorije do 69 kilograma Marko Zeljko je izgubio od Bjelorusa Aleksandra Radzioova s 1-4, dok je Mladen Sobjeslavski u kategoriji do 75 kilograma izgubio u Finca Muhammada Abdilrasoona s 2-3.

gol expired Za obiteljsku tragediju Conora McGregora nije kriv koronavirus: Irac raščistio situaciju divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider