Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HNS odlučuje

Katastrofalan rasplet za Hajduk: UEFA šalje prijedlog koji bi Tudoru i igračima uništio sezonu

Europska nogometna federacija (UEFA) u utorak bi putem video konferencije trebala donijeti odluku o sudbini Eura koji bi se ovoga ljeta trebao održati u 12 zemalja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Klupska sezona je trebala završiti 30. svibnja finalnim ogledom Lige prvaka u Istanbulu, međutim prema nekim procjenama lige neće krenuti prije svibnja i nemoguće je očekivati da se sve biti završene do početka lipnja.

Zbog toga će UEFA na video konferenciji Izvršnog odbora njenih 55 članica hoće li se uopće igrati, kako i kada će se završiti prvenstva i kupovi te što će biti s Europskim prvenstvom.

Španjolski list AS piše da će UEFA predložiti nacionalnim savezima, gdje se zbog koronavirusa ne može igrati još neko vrijeme, da prvenstva završe po trenutnom stanju na ljestvici i vodeću momčad proglase prvakom za ovu sezonu.

UEFA (Foto: AFP) U utorak odluka o Euru: Ide se prema odgodi? Navodno postoje dvije opcije divider

Po tom prijedlogu bi dobili i putnike za europska klupska natjecanja za iduću sezonu. To znači da bi uz Dinamo u kvalifikacije za Ligu prvaka išla i Rijeka, koja se pobjedom u Jadranskom derbiju dokopala druge pozicije koja ove sezone vodi u elitu.

Time bi Hajduk izgubio i treće mjesto na kojeg se popela Lokomotiva pa bi u slučaju da se završi na ovaj način, Lokosi izborili plasman u drugo pretkolo Europske lige, dok bi Hajduk morao igrati prvo pretkolo istog natjecanja.

Zasad se radi samo o prijedlogu, a prave mjere koje će donijeti UEFA vidjet ćemo u utorak.

gol expired Talijansko prvenstvo možda doživi scenarij kakav se viđa jednom za života: ''Nije isključeno niti to'' divider

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider