FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sukob u hrvatskom boksu

Pijetraj napao Mavrovića, Hrgovićev konkurent poručio: "Borit ću se sa svakim do zadnje kapi krvi"

Nastavlja se sukob u hrvatskom boksu oko odlaska Filipa Hrgovića na Olimpijske igre. Izbornik Leonard Pijetraj od Hrgovića traži da najprije mora proći hrvatske kvalifikacije, a Željka Mavrovića optužuje da mu želi preoteti izborničku funkciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U rijetko viđenom istupu za jednog izbornika, Leonard Pijetraj i dalje tvrdi da njegov učenik i najbolji amater Marko Milun treba boksati s najboljim profesionalcem, Filipom Hrgovićem, za jedno mjesto u olimpijskim kvalifikacijama.

"Ja sam spreman za svakoga, tko god želi sa mnom boksati, ući ću u ring i boriti se do zadnje kapi krvi", rekao je Milun.

Ali priču komplicira to što je izbornik Pijetraj bivši trener Filipa Hrgovića, s kojim se danas nalazi na - sudu!

gol expired Pijetraj žestoko opleo po Hrgoviću: "Prodaje fore s Thompsonom i kockicama" divider

"Imaš ugovor, piše koji ti je postotak i kad smiješ izaći iz ugovora. Ako se čovjek prestane baviti boksom, ništa mi nije dužan. Ali ako hoćeš dalje, imaš ugovor u kojem to piše", rekao je Pijetraj.

Pijetraj napao Mavrovića i njegovu legendarnu borbu protiv Lennoxa Lewisa

Pijetraj tvrdi da njihov sudski spor nema veze s njegovom izborničkom odlukom. Međutim, i direktor reprezentacije, Željko Mavrović, traži da Hrgović izravno ide na olimpijske kvalifikacije. Pijetraj ga je napao kao nekompetentnog aspiranta na izborničko mjesto.

"Zamisli, direktor reprezentacije ide dati takvu izjavu, a da sa mnom prije toga se ne čuje i ne popriča. Pa zašto? Pa zato što je interes. Prilika da zeznemo Leonarda, pa ću ja možda opet biti izbornik, ako Leonardo opet neku glupost napravi."

Milan Stjelja (Foto: GOL.hr) UEFA donijela odluku kojoj se Hrvatska nadala: Vatreni će opet igrati protiv elite! divider

Otišao je Pijetraj i korak dalje, obezvrijedivši i Mavrovićevu legendarnu borbu za naslov protiv Lennoxa Lewisa.

"Kako je došao do te borbe? Ja sam ga trenirao i znam. Tako da je Sauerland, koji mi je to pričao, platio 20.000 dolara večeru na WBC konvenciji. Poslije mu je to uzeo. Tako se to rješava", rekao je.

Uskoro sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza

Predsjednici olimpijskog odbora i boksačkog saveza danas bez komentara. A prije dva tjedna, Zlatko Mateša rekao je ovo.

"Činjenica je da je gospodin Pijetraj jedan od naših najboljih boksačkih trenera, zaslužan za uopće razvoj boksa u Hrvatskoj, ali ovo su stvari koje se tiču olimpijskih ciklusa i kvalifikacija, ja sam siguran da to i Hrvatski boksački savez razumije i da će to biti sve u redu."

Boksački savez najavio je sjednicu Izvršnog odbora do kraja tjedna.

Real - Atletico Madrid (Foto: AFP) Španjolci službenom objavom na hrvatskom najavili veliki derbi: Hrvati manekeni vatrene bitke divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider