Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zanimljiv potez

Španjolci službenom objavom na hrvatskom najavili veliki derbi: Hrvati manekeni vatrene bitke

Španjolci su se sjetili mnogih Hrvata koji prate Primeru i tamošnje klubove...

Real - Atletico Madrid (Foto: AFP) (Foto: Afp)

El Clasico između Reala i Barcelone zasigurno je najvažniji datum u kalendaru svih navijača Kraljevskog kluba, ali po žestini, rivalstvu i strasti ne zaostaje previše ni El Madrileno, gradski derbi Reala i Atletica.

Rivalstvo je pogotovo dobilo na snazi posljednjih godina zahvaljujući rezultatskom i svakom drugom usponu Atletica, kluba koji je ne tako davno bio i u drugoj ligi. Real i Atletico susreli su se i u finalu Lige prvaka, a na španjolskim travnjacima često vode bitke za važne bodove.

Kada na to dodate i povijesno rivalstvo, koje nema veze samo s nogometom, dobijete utakmicu koja je prava poslastica za nogometne sladokusce.

Modrić i Vrsaljko u najavi velikog okršaja

Sljedeći okršaj gradskih rivala na rasporedu je u subotu u 21:00, a službena Facebook stranica španjolske Primere, poznate i pod nazivom La Liga, zanimljivo je najavila bitku za Madrid. Objavili su fotografiju Šime Vrsaljka i Luke Modrića, uz natpis na hrvatskom jeziku: ''Madridski derbi se vratio u La Ligu.'' Bit će to vrlo bitna utakmica, Real trenutačno ima samo bod više od Atletica.

gol expired Pijetraj žestoko opleo po Hrgoviću: "Prodaje fore s Thompsonom i kockicama" divider

Čini se da su u Primeri itekako svjesni koliko poklonika elitni rang španjolskog nogometa ima u Hrvatskoj. Usuđujemo se odokativno procijeniti da je od ova dva madridska kluba osjetno popularniji Real, klub s mnogo navijača u Hrvatskoj. Međutim, ne sumnjamo da ima i onih koji simpatiziraju ratnički nogomet i žestoku momčad Diega Simeonea. Na njihovu objavu uslijedile su vrlo pozitivne reakcije hrvatskih nogometnih fanova.

Modrić bi se mogao vratiti

Hrvatska će, nadamo se, imati predstavnika u El Madrilenu u Luki Modriću. Hrvatski veznjak je na dodjeli nagrada The Best, na kojoj je opet ušao u idealnu momčad, izjavio da uskoro počinje trenirati s momčadi.

Modrić je 9. rujna tijekom utakmice Azerbajdžana i Hrvatske ozlijedio aduktor desne noge, a u ponedjeljak je uoči odlaska u Milano individualno trenirao u sportskom kampu na sjeveru Madrida.

gol expired Kup Hrvatske: Prvoligaši prošli, nemilosrdni Dinamo i Osijek, Slaven imao najviše problema divider

"Počeo sam vježbati s loptom, intenzivnije, a sutra ću trenirati s ekipom", prenijele su njegove riječi internetske novine El Espanol.

Drugi Hrvat s promotivne objave Primere, Atleticov desni bek Šime Vrsaljko, nažalost sigurno neće igrati. Vrsaljko se još oporavlja od ozljede koljena i mogao bi propustiti cijeli jesenski dio sezone.

Objava na Facebooku La Lige (Foto: Screenshot) Objava na Facebooku La Lige (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider