Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
druga odluka još se čeka

UEFA donijela odluku kojoj se Hrvatska nadala: Vatreni će opet igrati protiv elite!

U Ljubljani je zasjedao izvršni odbor UEFA-e na kojem je donesena odluka o proširenju elitnog razreda Lige nacija s 12 na 16 reprezentacija. Sve je pratio reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja.

Milan Stjelja (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Elitni rang Lige nacija proširen je s 12 na 16 reprezentacija. Možemo slobodno reći da ova odluka Izvršnog odbora Uefe itekako ide u korist našeg nogometa i reprezentacije. Hrvatska je vraćena u Ligu nacija A, što znači da će Vatreni opet igrati s elitom te imati puno kompetitivnije i jače suparnike nego u ligi B.

Sam sastanak trajao je puno duže nego je bilo najavljeno, trajao je više od šest sati. Očigledno sve te odluke nisu donesene na najlakši način.

Druga odluka koju smo čekali nije donesena, nismo saznali točno kakav će imati utjecaj novi sustav Lige nacija na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. Pitao sam predsjednika Aleksandera Čeferina, on je pitanje prebacio na Giorgija Marchettija, onog gospodina kojeg često vidimo na ždrijebovima.

Real - Atletico Madrid (Foto: AFP) Španjolci službenom objavom na hrvatskom najavili veliki derbi: Hrvati manekeni vatrene bitke divider

"Za Svjetsko prvenstvo bit će promjena, bit će tu 10 pobjednika skupina, još 10 drugoplasiranih i još neke momčadi iz Lige nacija, ali definitivna odluka još nije donesena", rekao je.

Čuveni nogometaši o hrvatskoj reprezentaciji

Uoči ovog važnog sastanka, Čeferin je u svom rodnom gradu promovirao projekt u kojem će UEFA u sljedeće četiri godine uložiti čak 11 milijuna eura za pomaganje školskog nogometa. U promociji su pomogli bivši veliki igrači poput Luisa Figa i Florenta Maloude, iskoristili smo priliku i pitali ih što misle o našoj reprezentaciji.

"Imate fantastičnu reprezentaciju. Pokazali ste to na posljednjem Svjetskom prvenstvu. Luka mi je dobar prijatelj i doista osjećam divljenje prema njemu i onome što radi. Ali, sad morate zaboraviti Svjetsko prvenstvo i rezultat koji ste ranije postigli. Nogomet ide dalje, život ide dalje i morate imati nove ciljeve za ostvariti. Ali, smatram da je Hrvatska jedna od najboljih nogometnih nacija u Europi", rekao je Luis Figo, osvajač Zlatne lopte 2000.

gol expired Pijetraj žestoko opleo po Hrgoviću: "Prodaje fore s Thompsonom i kockicama" divider

"Pokazali su da vas težak rad i poniznost mogu dovesti do vrha svjetskog nogometa. Luka Modrić je jako dobar primjer. Sjećam ga se dok sam još igrao u Chelseaju, kad je tek došao. Napredovao je kao nogometaš, podigao samopouzdanje. Bio je vješt s jakom karizmom. Kad vidite da je osvojio glavne individualne trofeje nakon toga, to znači da je lider. Sjećam se svjetskog prvenstva. Bio je lider, kapetan i preuzeo je odgovornost na svoja ramena. Doista nemamo ništa osim velikog respekta za Hrvatsku i tog velikog igrača Luku Modrića", rekao je Florent Malouda.

gol expired Kup Hrvatske: Prvoligaši prošli, nemilosrdni Dinamo i Osijek, Slaven imao najviše problema divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider