FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
burns ima protuotrov

Može li ove nedjelje neporaženog UFC prvaka Usmana koštati pretjerano hrvanje?

Kamaru Usman i Gilbert Burns ogledat će se u borbi za pojas UFC prvaka velter-kategorije ovog vikenda.

Nadolazeće nedjelje gledat ćemo UFC 258 event na kojem će se Kamaru Usman i Gilbert Burns ogledati u glavnom meču večeri, a pobjedniku će pripasti pojas prvaka u velteru.

Kao i prije svakog velikog UFC-ova eventa, imamo novo izdanje MMA škole u emisiji Lucky Punch, u kojoj nam poznati trener i stručni sukomentator Nove TV Zelg Galešić približava prednosti i mane boraca u glavnoj borbi.

"Gilbert Burns konstantno se kreće naprijed-nazad, agresivan je, on ne zna za lak udarac i sve baca punom silinom. Zadnji swing pa prednji kroše. Voli ući u poludistancu, u prostor suparnika pa baca aperkate i koljeno. Na distanci se najbolje snalazi udarcima u noge, a ponekad zna fintirati i umjesto low kicka ispali bočni u glavu", otkriva Zelg Galešić.

gol expired ''Snajperski je ispalio ono koljeno, samo je jedan pokazao recept za njega'' divider

"S druge strane Kamaru Usman, hrvač, dobar je u stojci u kojoj najčešće koristi direkte. Uvijek vas zatvara i gura prema kavezu. Koristi jedan, jedan, dva i u rijetkim slučajevima okreće gard i napada prednjim odnosno zadnjim krošeom. Sve to radi kako bi vas doveo metar od kaveza, a kada to napravi, ulazi u noge. Ima puno strpljenja, ponekad udara, ponekad grappla, ali sve radi kako bi vas odveo u parter. Kada osjeti da se dobro branite, spoji ruke iza leđa, da vam lažnu nadu da ste se izvukli i nakon toga letite u zrak", otkriva Zelg i nastavlja;

"Nakon toga prelazi u mount poziciju. Ne zanimaju ga čvrsti udarci, nego pozicija iz koje polako nanosi štetu svojem suparniku. Ali Burns je borac koji jako dobro vlada jiu-jitsuom i znat će kako vratiti Usmana u gard. Usman jako visoko drži svoje lijevo rame, što može biti jako pogubno za njega jer Burns u karijeri ima pet pobjeda polugom na ruci", zaključuje Zelg.

UFC 258 možete gledati uživo na gol.hr-u u nedjelju od 4 sata ujutro, te u snimci na Novoj TV u nedjelju navečer iza 22 sata.

LUCKY PUNCH EMISIJA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider