FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
izgubio prvu rundu, pa "poludio"

Kamaru Usman obranio naslov UFC prvaka brutalnom izvedbom protiv Gilberta Burnsa

Kamaru Usman obranio je naslov UFC prvaka u velter kategoriji.

UFC 258: Usman vs Burns (Foto: GOL.hr)

Kamaru Usman obranio je naslov UFC prvaka u velter kategoriji. On je na UFC 258 eventu slavio protiv Gilberta Burnsa tehničkim nokautom u trećoj rundi. 

'Nigerijska noćna mora', kako je nadimak Kamaru Usmanu, slavila je preokretom nakon što je izgubila prvu rundu u kojoj je u potpunosti dominirao Brazilac. Burns je nizom kvalitetnih udaraca uzdrmao Usmana, što je ovaj nakon meča i priznao, te je možda na trenutak imao priliku nanijeti mu ozbiljniju štetu, ali je ostao previše suzdržan. 

Odmah na startu druge runde u potpunosti drugačija priča. Trener je Usmanu rekao da počne koristiti svoje direkte s kojima je uostalom postao prvak i sve je krenulo na njegovu stranu. 

Čim je prvi pravi direkt prošao Burns je bio uzdrman. Nakon toga je uslijedio cijeli niz udaraca koji su gotovo bili dovoljni za završavanje, ali je Brazilac nekako preživio tu drugu rundu. 

Međutim, odmah na početku treće Usman je još jednom prošao kroz gard Burnsa i tu je priči bio kraj. Brazilac je pao, Nigerijac je nasrnuo na njega i 'ground and pound' udarcima natjerao suca Herba Deana da prekine dvoboj. 

Bila je to 13. pobjeda Usmana u UFC-u, te treća obrana naslova prvaka, nakon što je prethodne dvije obrane odradio protiv Colbyja Covingtona i Jorgea Masvidala. Upravo je Masvidala prozvao Usman nakon pobjede, jer je ovaj u njihovom prvom meču imao svega šest dana za pripremu s obzirom da je upravo Burns otpao iz okršaja protiv UFC prvaka. 

gol expired Vrijeme je da UFC upari neporaženog prvaka Usmana s čovjekom koji ima jedinstveni stil u cijeloj organizaciji divider

Grasso ugasila razvikanu Barber, Gastelum se vratio pobjedama

U sunaslovnoj borbi večeri Alexa Grasso pobjedila je Maycee Barber u jednom odličnom ženskom okršaju muha kategorije. Grasso je bila odlična u prve dvije runde i to joj je bilo dovoljno da do kraja samo održi prednost, čak i uz izgubljenu treću rundu. 

Nakon četiri uvjerljive pobjede na startu svoje UFC karijere ovo je drugi uzastopni poraz za Barber na kraju. Grasso je pak pak upisala drugu uzastopnu pobjedu, te sveukupno 13. u karijeri. 

Bivši izazivač za naslov srednje kategorije Kelvin Gastelum vratio se pobjedama nakon tri uzastopna poraza. Nakon što je upisao poraz od Israela Adesanye u borbi za privremeni naslov prvaka Gastelum je izgubio još dva meča od Darrena Tilla i Jacka Hermanssona, te je njegov status u UFC-u postao nesiguran. 

No nakon večerašnje izvedbe protiv sve bolje Iana Heinischa Gastelum, kojem je tek 29 godina, se vratio pobjedničkim navikama i krenuo je ponovno prema vrhu srednje kategorije. 

Gastelum je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, nakon što je jedan sudac presudio sve tri runde na njegovu stranu, a preostala dva dvije u odnosu na jednu koju su dali Heinischu. 

POBJEDA KELVINA GASTELUMA

gol expired UFC-ov prvak Usman prekinuo presicu zbog poziva uzbuđenog oca: Stavio ga na razglas, novinari umirali od smijeha divider

Pobjednički povratak Marqueza nakon dvije i pol godine

U najlakšem muškom okršaju večeri u glavnom programu Ricky Simon demonstrirao je dominaciju nad Brianom Kelleherom kojeg je pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom. Bila je to jednosmjerna borba od samog početka i pitanje pobjednika, eventualnog preokreta u nijednom trenutku nije bila upitna. 

Bila je to treća uzastopna pobjeda za Simona, koji se polako ali sigurno probija prema Top 5 najboljih boraca perolake kategorije.  

POBJEDA RICKYJA SIMONA

U uvodnoj borbi večeri Jualian Marquez slavio je u svom povratničkom meču nakon čak dvije i pol godine izbivanja zbog ozljede leđa. On je slavio protiv Makija Pitola tvz. anakonda gušenjem na samom kraju treće runde. 

U meču prepunom preokreta, u kojem su obojica imali svojih trenutaka za završavanje meča, odnosno gdje su u jednom trenutku obojica izgledali kao da će izgubiti, Marquez je iskoristio svoju bolju fizičku pripremu i završio Pitola.

Marquez je u tom trenutku vjerojatno izgubio prve dvije runde i samo ga je prekid spašavao od poraza na svom povratku u kavez. Napravio je to u sjajnom stilu i podsjetio na svoj neupitni talent koji mu je i osigurao ugovor u UFC-u. 

POBJEDA JULIANA MARQUEZA

UFC 258, rezultati: 

Kamaru Usman pobijedio Gilberta Burnsa (tehnički nokaut, 3. runda)

Alexa Grasso pobjedila Maycee Barber (jednoglasna sudačka odluka)

Kelvin Gastelum pobijedio Iana Heinischa (jednoglasna sudačka odluka)

Ricky Simon pobijedio Briana Kellehera (jednoglasna sudačka odluka)

Julian Marquez pobijedio Makija Pitola (anakonda gušenje, 3. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider