FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nerješiva zagonetka za mnoge

Vrijeme je da UFC upari neporaženog prvaka Usmana s čovjekom koji ima jedinstveni stil u cijeloj organizaciji

Kamaru Usman djeluje nezaustavljivo od ulaska u UFC, no da li bi tako izgledao i protiv čovjeka čiji je stil u potpunosti drugačiji od svih drugih?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kamaru Usman obranio je UFC-ov naslov prvaka u velteru nakon što je tehničkim nokautom slavio protiv Gilberta Burnsa početkom 3. runde. Usman je izgubio prvu rundu nakon sjajne izvedbe Brazilca, no u idućih je pet i pol minuta izdominirao Burnsa i sjajnim direktima ga "ugasio".

Nakon pobjede stigle su brojne reakcije na njegovu izvedbu, no jedna se posebno isticala jer je bila prozivka na meč za titulu.

"Ja sam jedini borac u Top 5 protiv kojeg se Usmana nije borio. Pretpostavljam da sam sljedeći. To je logično zar ne? Odlična izvedba Kamaru Usman", napisao je Stephen "Wonderboy" Thompson.

UFC 258: Usman vs Burns Kamaru Usman obranio naslov UFC prvaka brutalnom izvedbom protiv Gilberta Burnsa divider

Riječ je o bivšem izazivaču kojeg je bivši prvak na svom vrhuncu, Tyron Woodley, u dva navrata morao zaustavljati da mu ne otme naslov prvaka. Prvi meč završio je remijem, a potom je Woodley jedva slavio većinskom odlukom sudaca.

Thompson je u posljednje dvije borbe upisao uvjerljive pobjede protiv Vicentea Luquea i Geoffa Neala, nakon što je već bio otpisan poslije dva uzastopna poraza od Anthonyja Pettisa i Darrena Tilla.

"Wonderboy" je po stilu kickboksač, koji se bori u karate gardu, što rijetko koji borac u UFC-u više koristi. Neriješiva je zagonetka bio mnogima, a jedino ga je Pettis uspio nokautirati u njegovoj karijeri.

Ima 16 pobjeda, četiri poraza i spomenuti remi. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se Usman snašao u meču protiv takvog borca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider