FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"to je nečuveno"

Jones poludio nakon Khabibova zahtjeva i krenuo u obračun: "Tražit ću UFC pojas prvaka, pa da vidimo"

Jon Jones poludio je na zahtjev Khabiba da ga se proglasi najboljim borcem današnjice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši prvak poluteške kategorije i po mnogima najbolji MMA borac ikad viđen, Jon Jones, čestitao je Khabibu Nurmagomedovu na velikoj karijeri i umirovljenju, ali je i nedugo nakon toga zaratio s fanovima, ali sam sa sobom na Twitteru.

Jonesov ego pogodilo je što Khabib traži da ga UFC stavi na prvo mjesto ljestvice "pound for pound" ovog utorka jer je to zaslužio.

Hoće li se Khabib ipak jednog dana vratiti borbama?

Ukupno glasova:

"Samo jednu stvar želim od UFC-a. Želim da me se postavi kao prvog borca 'pound for pound'. To zaslužujem. Prvak sam, 13:0 u UFC-u, 29:0 u čitavoj karijeri", rekao je Khabib nakon pobjede protiv Justina Gaethjea.

Sa statusom najboljeg borca ''pound for pound'' složio se i Dana White, predsjednik UFC-a. On je to izrekao na presici odmah nakon eventa i upravo je to bio okidač za Jonesovo debatiranje po Twitteru.

"Sve dok ne uzmem tešku krunu, odobrit ću ti to mjesto", rekao je u mirnom tonu, pa počeo lobirati zašto je on broj 1 ''pound for pound'' borac.

gol expired Khabib objasnio zašto je otišao u mirovinu: "Dao sam riječ i moram je održati" divider

"15 naslova prvaka svijeta, brojke ne lažu. Ovo je itekako bio moćan trenutak, ali moja logika nije zamagljena", napisao je Jones pa krenuo još oštrije u rat s nekim fanovima.

"Mislim da ću tražiti UFC da mi daju pojas prvaka, pa ćemo vidjeti hoće li mi ga dati. S obzirom na to da sada možemo samo tako tražiti stvari", komentirao je Khabibov zahtjev prema UFC-u.

"Pobijedio sam u 15 borbi za naslov prvaka svijeta, on je dobio samo četiri. Činjenica da uopće razgovaramo o ovome mi je nevjerojatna."

Našao se tu onda jedan obožavatelj koji je pokušao objasniti Jonesu zašto je UFC odlučio nakloniti se Khabibu.

gol expired Predivna gesta Gaethjea odmah nakon što je izgubio meč, a Khabib se slomio i zaplakao divider

"Mislim da je razlog njegova razina dominacije nad svim protivnicima i čista pozadina."

"Ista kompanija koja me optužila za uzimanje steroida toga me i razriješila. Ako pogledate moja prva četiri meča za titulu prvaka, i ja sam bio zvijer. Ali OK, vjerojatno se borce vrednuje samo po njegovu posljednjem meču", napisao je ljutito Jones pa podsjetio kako je on došao u UFC i kada se borio za titulu.

"UFC me potpisao doslovno devet mjeseci nakon mog prvog MMA treninga. To je nečuveno. Kada sam potpisao, bio sam najmlađi borac na rosteru, najmlađi prvak u povijesti sporta, a tek sam se tri puta borio", napisao je Jones.

gol expired Ovako je sve krenulo prije 23 godine: Legendarna snimka Khabibovog hrvanja s medvjedom ponovno je hit divider

Jedan od fanova ga je nakon toga zamolio da ode leći jer je u pitanju samo renking.

"Mnogi ljudi nikada nisu bili broj 1 ni u čemu u svojoj zajednici, a kamoli na svijetu. Ja sam kompetitivan po prirodi i to mi ne dopušta da samo sjedim sa strane i gledam kako netko traži da ga se smatra najboljim borcem svih vremena. Previše sam toga žrtvovao u svojoj karijeri. Ako me na toj ljestvici nadmaši netko tko je samo tri puta branio pojas prvaka, onda više zaista ne znam što bih mislio."

Našao se potom tu i jedan fan koji smatra da je Khabib GOAT jer uništava svoje suparnike i završava ih.

gol expired Otkrivene sudačke kartice: Khabib je gubio od Gaethjea prije nego ga je "ugušio" divider

"Više od 50 posto mečeva u mojoj karijeri je bilo za titulu prvaka svijeta. LeBron James smije pobijediti utakmicu s jednim košem razlike, ali ne i Jon Jones. Zaista sam vas razmazio", odgovorio je Jones pa zaključio:

"Nisam ljutit i zaista poštujem Khabiba kao borca i čovjeka. Ali da bi bio najbolji, to moraš zavrijediti, a ne tražiti. Nažalost, četiri borbe za naslov prvaka svijeta nisu dovoljne."

 

Hvala mu na svemu što smo gledali ovih godina u oktogonu. Bila nam je čast pratiti i izravno prenositi borbe jednog od najvećih u povijesti 🦅

Objavljuje gol.hrPonedjeljak, 26. listopada 2020.
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider