FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
smrt oca je prelomila

Khabib objasnio zašto je otišao u mirovinu: "Dao sam riječ i moram je održati"

Khabib Nurmagomedov otišao je u mirovinu kao neporaženi MMA borac i vjerojatno najveći koji se ikada borio u UFC-u.

Bili smo svjedoci nevjerojatnog kraja UFC 254 eventa u Abu Dhabiju. Osim što je event samo po sebi bio čudesan s čak tri nokauta, nitko nije uopće razmišljao da bi se od sporta mogao oprostiti po mnogima najbolji MMA borac svih vremena - Khabib Nurmagomedov.

Hoće li se Khabib ipak jednog dana vratiti borbama?

Ukupno glasova:

"Hvala mojim dečkima i mom ocu koji je bio sa mnom više od 20 godina. Volim cijeli svoj tim. Ovo je bila moja posljednja borba. Neću se više vraćati bez oca", rekao je Khabib u pobjedničkom govoru i šokirao borilački svijet.

"Ovo je bilo prvi put da sam bez oca. Kada me UFC nazvao za meč protiv Justina, s majkom sam razgovarao tri dana. Rekla je da ne želi da se idem boriti bez svog oca. Dao sam joj riječ da će ovo biti moja posljednja borba, a ako sam dao riječ, onda ju moram i poštivati", objasnio je svoju odluku Khabib.

gol expired Ruski gorostas na svoj rođendan neuobičajenim udarcem nokautirao suparnika divider

"Ovo je bila moja posljednja borba i posljednja stvar koju želim od UFC-a je da me stave na prvo mjesto ljestvice najboljih "pound for pound" boraca u utorak. Ja sam to zaslužio. Neporaženi sam prvak. U UFC-u imam 13-0, u karijeri 29-0", rekao je Nurmagomedov i potom se zahvalio cijelom UFC timu, a posebno svom supariku Justinu Gaethjeu.

"Justine, sjećam se da si mi 2016. godine jako pomogao sa skidanjem kilograma. Hvala ti brate. Znam da si velika osoba, znam da se dobro brineš o ljudima koje voliš i znam puno stvari o tebi", kazao je neporaženi prvak pa se još jednom osvrnuo na oca, kraj karijere...

gol expired Zastrašujući nokaut nakon svega 18 sekundi, drugi najbrži u povijesti srednje kategorije divider

"Ovo je bio san mog oca. Dustin i Conor će se boriti u siječnju. Obojicu sam ugušio i taj me meč ne zanima", kazao je Khabib pa se na svom jeziku obratio svojem narodu.

Khabib Nurmagomedov otišao je u mirovinu kao najbolji borac koji je ikada nastupao u UFC-u, jedini neporaženi koji je osvajao i branio titule prvaka.

Cijela borba Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider