FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pogledajte brutalne borbe

VIDEO: Khabib ''uspavao'' Gaethjea pa se psihički slomio i rasplakao te na kraju objavio kraj karijere!

Khabib Nurmagomedov pobijedio je Justina Gaethjea te obranio pojas, a onda objavio kraj karijere!

Nevjerojatan kraj vidjeli smo nakon posljednje borbe ludog UFC 254 spektakla. 

Khabib Nurmmagomedov obranio je naslov UFC prvaka lake kategorije nakon što je natjerao Justina Gaethjea na predaju u drugoj rundi.

Odmah nakon pobjede Khabib je objavio kraj karijere nakon što se slomio i rasplakao nakon borbe prisjetivši se svog oca i mentora koji je preminuo ove godine. Kaže kako je obećao majci da se više neće boriti.

Možda i najbolja izvedba Khabiba u cijeloj karijeri

Khabib je od početka borbe radio nevjerojatni pritisak na Gaethjea koji nije uspio pratiti dulje od runde i pol. Već na kraju prve runde Gaethje je gledao prema semaforu, disao je teško i našao se na tlu. 

gol expired Khabib objasnio zašto je otišao u mirovinu: "Dao sam riječ i moram je održati" divider

Početkom druge runde Khabib je ponovno srušio Justina, vrlo brzo je pronašao i izvukao ruku, nogama mu složio trokut i uspavao ga. Gaethje je tapkao, sudac nije isprve vidio, pa je Khabib morao reći da je njegov suparnik zaspao. 

Bila je to njegova 29. pobjeda u karijeri koja je stigla do svog kraja. Rekao je da se ne želi više boriti, pogotovo ne protiv boraca koje je već pobijedio. Zadnju stvar koju je zatražio od UFC-a je stavljanje na prvo mjesto "pound for pound" ljestvice, odnosno najboljeg borca današnjice u svim kategorijama. 

Hoće li se Khabib ipak jednog dana vratiti borbama?

Ukupno glasova:

Fenomenalna sunaslovna borba, Whittaker izborio revanš s Adesanyom

Vidjeli smo sjajan okršaj u srednjoj kategoriji u sunaslovnoj borbi večeri. Robert Whittaker slavio je protiv Jareda Cannoniera jednoglasnom sudačkom odlukom, no meč je mogao završiti u dvije od tri runde koliko smo vidjeli. 

Whittaker je bio na pragu da završi meč u drugoj, pogotovo u trećoj rundi, no onda se u posljednjoj minuti našao uzdrman nakon jednog divljeg udarca Cannoniera. 

Bio bi to jedan od najluđih i najvećih preokreta u povijesti UFC-a da je Cannonier uspio nokautirati Australca, no to se nije dogodilo. 

Whittaker će tako ponovno dobiti priliku boriti se s Israelom Adesanyom, koji mu je prošle godine oduzeo pojas prvaka. 

Pobjeda Whittakera

"Drago" se na svoj rođendan vratio pobjedama 

Jedan od najboljih teškaša današnjice Aleksander Volkov slavio je protiv Walta Harrisa u prvoj od tri najveće borbe večeri. Rus nadimka "Drago" slavio je na svoj rođendan nakon minutu i 15 sekundi druge runde tehničkim nokautom.

Već je na kraju prve runde punašniji Harris lipsao, a kada je početkom druge u pleksus sjeo jedan "front kick" visokog Rusa tu je priči bio kraj. 

Odmah je imao bolnu reakciju što je Volkov prepoznao i krenuo naprijed prema Amerikancu. Nakon još nekoliko udaraca Volkova sudac je prekinuo dvoboj i proglasio ga pobjednikom. 

Volkov zasluženo slavio na rođendan

Drugi najbrži nokaut u povijesti srednje kategorije

Brutalan nokaut nakon svega 18 sekundi isporučio je Phil Hawes koji je slavio protiv Jacoba Malkouna. Bio je to drugi najbrži nokaut u povijesti srednje kategorije.

Hawes je stjerao Malkouna na žicu te ga pogodio u uho s jednim desnim direktom koji je uzdrmao Australca i poslao ga na pod. Pokušao se pridići no u tom pokušaju Hawes je plasirao još nekoliko čistih udaraca iz krošea i poslao Malkouna na spavanje. 

Hawesu je bila to deveta pobjeda u karijeri u kojoj ima i dva poraza. Malkoun je pak doživio prvi poraz u profesionalnoj karijeri, u kojoj ima tek jednu pobjedu. 

Hawes ekspresno nokautirao Malkouna

U jedinom ženskom okršaju Lauren Murphy deklasirala je Liliju Šakirovu te joj je u drugoj rundi uzela leđa i ugušila. Svega jedan pravi udarac dozvolila je Murphy prema sebi, te je u konačnici na predaju natjerala suparnicu koja je večeras debitirala u UFC-u.

Murphy je stigla do 4. uzastopne pobjede u muha kategoriji, nakon koje je zatražila borbu za pojas prvakinje, koji trenutno drži Valentina Ševčenko. 

Gušenje sjajne Murphey

Nokaut otvorio glavni program

Glavni program otvoren je poluteškaških okršajem između Magomeda Ankalaeva i Iona Cutelabe, te je okončan prije kraja prve runde brutalnim nokautom

Dagestanac je sjajno nokautirao "Hulka" u završnici prve runde. Pogodio je jedan kroše koji je poslao Cutelabu na tlo, a onda ga je s nekoliko udaraca dokrajčio. Moldavac se isprve branio, no nakon što je probio gard Ankalaev je ugasio Cutelabu. 

Bio je to revanš ove dvojice osam mjeseci nakon bizarnog završetka prve borbe kada je Cutelaba glumio uzdrmanost, a sudac nasjeo i prekinuo dvoboj. 

Ankalaev nokautirao Cutalebu

UFC 254, glavni program, rezultati:

Khabib Nurmagomedov pobijedio Justina Gaethjea - trokut, 2. runda

Robert Whittaker pobijedio Jareda Cannoniera - jednoglasna sudačka odluka

Alexander Volkov pobijedio Walta Harrisa - tehnički nokaut (2. runda)

Phil Hawes  pobijedio Jacoba Malkouna - nokaut (1. runda)

Lauren Murphy pobijedila Liliju Šakirovu - gušenje (2. runda)

Magomed Ankalaev pobijedio Iona Cutelabu - nokaut (1. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider