FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
trener kao motivacija

Ivana Habazin uoči meča života za Novu TV: "Htjela je rat i dobit će ga"

Hoće li biti treća sreća za meč Ivane Habazin i Claresse Shields?

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin ovog vikenda leti za New Jersey, gdje će se za dvostruki naslov boriti s dvostrukom olimpijskom prvakinjom Claresseom Shields. Njihov se meč trebao održati u listopadu, no odgodio ga je divljački nasrtaj brata njezine protivnice na Ivaninog trenera.

gol expired Velika sramota za svjetski boks: Otkazan meč Ivane Habazin! divider

Bez sekunde poštede Ivana Habazin odradila je posljednji sparing prije meča karijere. Nismo ga snimali da ne odamo taktičke detalje, ali vjerujte nam na riječ - hrvatska boksačica nikad nije bila spremnija.

"Završio je ciklus od 5 tjedana sparinga, osjećam se dobro, osjećam se savršeno. Mislim da sam u najboljoj formi ikada i to je to - spremni smo."

gol expired Provokacije u boksu nisu novost, ali ovo što se dogodilo treneru Ivane Habazin je nova dimenzija divider

Nakon dvije odgode konačno će za osam dana u Atlantic Cityu ukrstiti rukavice s dvostrukom olimpijskom i svjetskom prvakinjom Shields. I dok je prva stigla zbog ozljede Amerikanke, druga odgoda posljedica je mučnih scena iz listopada, kada je na vaganju uoči meča brat njezine protivnice s leđa nokautirao njenog 71-ogodišnjeg trenera Jamesa Ali Bashira. Slomljena mu je čeljust, pretrpio je izljev krvi u mozak, te doživio moždani udar.

gol expired Bilić od WBA napravio unikatnu momčad: Nitko nema takve brojke u Championshipu divider

"Da sam ja tako pala, vjerojatno bi mjesec dana ležala u bolnici. Tako da to je taj stari kov. Oporavlja se, osjeća se dobro, sada više nema tih vrtoglavica što je imao poslije mjesec i pol dana nakon šta se sve to dogodilo. I dalje nema zube, čeka tu još jednu operaciju, ali u globalu je dobro."

gol expired Ivana Habazin se vratila u Hrvatsku i otkrila sve detalje vezane za sramotni incident divider

Bashir će, otkrila nam je Ivana, doći na meč, ali će ga promatrati iz publike. U njezinu kutu bit će Steve Upsher, čovjek s 32 profi borbe, od kojeg je proteklih mjeseci naučila puno, pa i o onim prljavim stvarima kojih u meču za dvostruki naslov neće nedostajati.

"Ovo može promijeniti cijeli moj život i zbog toga sam ja sam više motiviranija. Ona je sama najavila da to neće bit borba nego će biti rat. Htjela je rat, dobit će rat i to je to."

Ivana Habazin i Claressa Shields (Instagram) Amerikanka promijenila priču kad je vidjela snimku: Ipak je stala uz Ivanu divider

Dobit će i Ivana honorar kakav zaslužuje, nakon što su sramotne scene iz listopada naišle na osudu čitavog boksačkog svijeta. Pregovori su bili dugi, ali na kraju promotori Clarese Shields ipak nisu uspjeli u naumu.

"Naravno da su oni pokušali napraviti da to bude minimum minimuma i ono da te pokušaju u startu poniziti, no na kraju zaista nisu uspjeli. Neću reći koliki je honorar, ali je tri puta veći nego što je trebo biti, tako da je dobro."

Pobjedom nad Habazin, Shields bi u postala prvakinja u tri različite kategorije i to u svega 10 borbi, što bi bilo najbrže u povijesti boksa. No 30-ogodišnja Zlatarašćanka, unatoč prognozama kladionica, ne izgleda kao borkinja protiv koje se želite kladiti.

Zimski prijelazni rok Krenula je transfer groznica: Pogledajte koji bi se spektakularni transferi mogli realizirati divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider