FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ZAPRAVO OČEKIVANO

Hrgović neće napasti svjetski naslov prije 2025. godine!? Dogovoreni detalj meča Furyja i Usika potvrdio lošu situaciju

Klauzula o revanšu nešto je u posljednje vrijeme uobičajeno kod najvećih boksačkih mečeva. Onaj Furyja i Usika neće biti iznimka.

Filip Hrgović (Foto: Profimedia)

Svjetska borilačka javnost dobila je ono što se već dugo čeka. Po prvi put otkako je uveden sustav četiri elitna svjetska pojasa prvaka, nositelji njih odradit će međusobni meč.

Odnosno, održat će se meč kojim će teška kategorija dobiti svog apsolutnog prvaka, a to će biti Oleksandr Usik ili Tyson Fury. 23. prosinca u Saudijskoj Arabiji pisat će se povijest.

Hrgoviću novci, ali i novo dugo čekanje

To je naravno loša vijest za Filipa Hrgovića, koji je izborio status obaveznog izazivača IBF organizacije, što mu je donijelo status idućeg napadača na Usikove tri svjetske titule. Loša vijest sa sportske, s financijske strane vjerojatno ne toliko.

Naime, Hrgović bi trebao zaraditi nešto s ciljem da se te privilegije trenutno odrekne i tako time ukloni pravno posljednju prepreku u organizaciji najvećeg meča. Bio je on toga svjestan, sam je i otkrio kako ga uskakanje Tysona Furyja može udaljiti od napada na titulu.

Taj napad na titulu sad vjerojatno neće doći prije 2025. godine, odnosno iduću godinu gledat ćemo Furyja i Usika još jednom, neovisno o tome tko odnese pobjedu dva dana prije Božića.

Furyja protiv Usika gledat ćemo dvaput

Prema dostupnim informacijama, dogodilo se očekivano. Oba boksača dobili su pravo na klauzulu o revanšu, odnosno poraženi boksač ima pravo automatski osigurati drugi meč. A taj meč bi se vjerojatno, neovisno o ishodu prvog, održao sredinom iduće godine.

Ono što je moguće, a što bi Hrgoviću ubrzalo napad na tron je eventualno umirovljenje jednog od boksača nakon prvog meča. Tu se prije svega misli na Furyja, koji bi u slučaju trijumfa imao priliku otići kao možda i najveći teškaš svih vremena. Bez poraza u karijeri, a sa sve četiri titule u svom vlasništvu.

No, Furyjeva retorika se u posljednje vrijeme nešto promijenila, pa je tako rekao da ga zanimaju isključivo mečevi koji generiraju najveću zaradu. Može li uzeti dvostruko više nego da odradi samo jedan meč, teško je zaključiti zašto ne bi odradio i revanš.

Nokaut Usika protiv Duboisa

Usik dosad nije spominjao eventualno umirovljenje, tako da s te strane ne možemo ništa slično prognozirati. 

Hrgoviću čekanje ne bi trebala biti opcija

Filip Hrgović mora prihvatiti realnost u kojoj će se morati boriti u meču koji nije za svjetsku titulu. Osim ako IBF, što je zapravo vrlo realno, uvede privremeni IBF pojas. On bi mu se onda automatski dodijelio, nakon čega bi dobio naredbu braniti ga ili će mu se narediti meč za upražnjeno mjesto prvaka protiv idućeg boksača na IBF ljestvici. To je od ovog vikenda Otto Wallin.

Odbijanje takvog meča značilo bi i gubitak statusa koji je napokon uspio izboriti.

El Animalu tako čekanje nije opcija, ali vjerojatno mu niti IBF ne bi to dozvolio. On je njihov izazivač te im je cilj dodatno ga izgraditi prije nego napadne titulu, a to se najbolje radi putem mečeva. Tu je naravno i druga opcija, da Hrgović izgubi pa trenutni "problem", po pitanju njegovog nedovoljno jakog imena ne bi više postojao.

Boksački fanovi dobili su ono čemu su se nadali. To što isto ne odgovara Hrgoviću je nažalost samo njegova osobna stvar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider