FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PREPUN SAMOPOUZDANJA

Filip Hrgović za Dnevnik Nove TV: "Usik je bolji boksač, budu li se držali pravila ja sam idući"

Veliki meč koji ćete moći gledati u prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u najavio je Filip Hrgović.

Nova TV sutra donosi jednu od najvećih boksačkih borbi godine. Prijenos meča za svjetsku boksačku titulu teške kategorije.

Oleksandr Usik i Daniel Dubois bore se za pojaseve WBA, WBO i IBF organizacija. 36-godišnji Ukrajinac veliki je favorit, a ovu će borbu s posebnom pozornošću pratiti i naš Filip Hrgović.

Hrgović se nada pobjedniku meča

Nakon pobjede nad Demseyem McKeanom postao je obavezni izazivač, a 13 dana nakon svoje borbe, Hrgović je uvjeren kako će uskoro dobiti priliku boriti se za titulu svjetskog prvaka.

Filip Hrgović Boks čeka borbu za titule: ''Usika neće pobijediti Tyson Fury, nego Filip Hrgović'' divider

Uoči sutrašnje teškaške borbe godine Usik i Dubois odradili su vaganje, a najviše je iznenadila kilaža Britanca koji je nešto lakši nego u prethodnim borbama pa sada teži malo više od 105 kilograma, dok je Usik malo iznad sto. Nije teško zakjljučiti na čijoj će strani sutra biti publika na stadionu u poljskom Wroclawu, koji je posebno pripremljen za ovaj meč.

Na zasluženom je odmoru Filip Hrgović nakon pobjede nad McKeanom. Bila je to njegova 16. pobjeda u 16 odrađenih borbi, a završila je nokautom u posljednjoj, 12. rundi. Dojmovi su se slegli, a Hrga je zadovoljan odrađenim poslom.

Zadovoljan posljednjim mečem

"Izvedba je bila solidna, ja mislim da mogu puno bolje, al eto bilo je tu nekih stvari koje su se dogodile prije meča, neki splet okolnosti na koji nisam mogao utjecati, isto tako godinu dana sam bio bez meča. Tako da sve u svemu kad se sve zbroji i oduzme, zadovoljan sam s ishodom", prokomentirao je veliku pobjedu.

Oleksandr Usik FOTO Usik je jedan vrlo jednostavan tip i to je najbolje pokazao kad je prije dvije godine došao u Hrvatsku divider

Iako mu je najvažnija pobjeda u karijeri učvrstila status obveznog izazivača po IBF verziji, a sljedeći protivnik trebao bi mu biti pobjednik meča Usik - Dubois, Hrgović je svjestan kako profesionalni boks funkcionira.

"Po svim pravilima da ja sam idući ,ali u boksu ima puno politike, puno lobija, bit će puno borbi izvan ringa, ali vjerujem da će se držati pravila i da ću ja dobiti svoju priliku sljedeći. Iako je tu u igri i ta borba za ujednjenje pojaseva između Furyja i Usika, to ima prednost ispred svih izazivača. Ali, s obzirom da Fury već ima dogovorenu borbu u 10. mjesecu, trebao bi teren biti otvoren za mene i moju borbu protiv Usika", iskreno se nada svojoj prilici.

Usik je favorit po većini analiza

Jer u sutrašnjoj borbi kao glavnog favorita Hrgović upravo vidi sjajnog Ukrajinca. Godinama je među najboljim boksačima svijeta te uživa veliki respekt boksačke zajednice.

Oleksandr Usik i Daniel Dubois VIDEO: Usik značajno lakši od Duboisa, Englez misli da ga samo jednom treba kvalitetno pogoditi divider

"Mislim da je veliki favorit Usik zbog toga što je bolji boksač, ima puno više iskustva, brži je, ali opet to je boks i sve je moguće. Daniel Dubois je velik i dosta dobar udarač, tako da u boksu je sve moguće, ali po meni je Usik veliki favorit", složio se s nekim općim prognozama.

Kako će završiti taj boksački spektakl pratite sutra na Novoj TV, u izravnom prijenosu iz Vroclava od 22 sata i 20 minuta.

Na portalu gol.hr moći ćete pratiti cijeli glavni program priredbe, koji sadrži šest mečeva i započinje u 19 sati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider