FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
prijenos na novoj tv i gol.hr-u

Boks čeka borbu za titule: ''Usika neće pobijediti Tyson Fury, nego Filip Hrgović''

Filip Hrgović nada se borbi za titulu svjetskog boksačkog prvaka.

Filip Hrgović (Foto: Srđan Vrančić/Cropix)

Ove subote Nova TV i gol.hr prenose meč za naslov svjetskog boksačkog prvaka Oleksandr Usik – Daniel Dubois. Radi se o borbi za tri od četiri najprestižnija boksačka pojasa (WBO, WBA, IBF) koja drži Ukrajinac Oleksandr Usik, dok četvrti, WBC-ov, drži Tyson Fury.

Filip Hrgović pobjedom tehničkim nokautom u 12. rundi protiv Demseyja McKeana zadržao je pak svoj status obveznog IBF-ova izazivača. Upravo je IBF sljedeći u redu, nakon WBA-a, čiji je izazivač Dubois, da svog izazivača pošalje na meč s Usikom.

Naravno, ako Ukrajinac očekivano pobijedi Britanca ove subote u Wroclawu od 22:15.

''Gledat ću sigurno tu borbu. Mislim da će ga Usik nadboksati. Dubois je prespor za njega. Usik je brz na nogama i mislim da će Dubois imati problem pogoditi ga. Iako u boksu nikad ne znate, ne znam kako se Dubois može nositi s njim'', rekao je Filip u intervjuu za Boxing News.

Hrgović čeka završetak tog meča kako bi saznao svoju sudbinu - hoće li ili neće dobiti priliku sljedeći. Pravila kažu da bi trebao, ali u boksu novac sve diktira, pa je tako moguće da Hrvat dobije novac kako bi pričekao red.

Oleksandar Usik VIDEO Usik tehničkim nokautom protiv Duboisa obranio naslov svjetskog prvaka! divider

Hrga je na redu, ali Fury mu kvari posao

Jasno je da će se opet krenuti u organizaciju borbe za ujedinjenje svih titula između Usika i Furyja.

''Ja sam čovjek koji će pobijediti Usika. To neće biti Tyson Fury, nego Filip Hrgović. Velik sam tip, snažniji od njega i bacam puno udaraca. Nisam krut poput Joshue i Duboisa. Imam dobru bradu, mogu primiti udarac, a on mene ne može nokautirati'', rekao je El Animal.

''Nadam se da će Usik pobijediti ove subote i da ću onda dobiti priliku koju sam zaslužio. Sljedeći sam u redu za borbu s Usikom. Ne znam želi li Fury i dalje boksati, djeluje mi čudno'', nada se Filip.

No, na njegovu žalost, već su se pokrenule priče o velikom boksačkom spektaklu u siječnju koji žele organizirati, a tko drugi nego Saudijci. Nadamo se da Filipa neće zaobići najveći boksački eventi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider